Japonské kari s vepřovým masem
Pokrm kari má většina z nás spojený s Indií, ale připravuje se také v Japonsku. Vepřové kari s kořenovou zeleninou a jablky je chuťově zajímavý pokrm, který podáváme s vařenou rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,92 g |
| Tuky | 19,36 g |
| Vláknina | 20,35 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 779 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 57,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a brambory s cibulí očistíme a oloupeme.
Krok 2: Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory na kostky, cibuli nejlépe na jemno a jablko nastrouháme.
Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmažíme maso. Jakmile se maso zatáhne, přidáme brambory, mrkev, cibuli a zalijeme vodou. Zamícháme a vše pozvolna vaříme 1 hodinu.
Krok 4: Poté přidáme nastrouhané jablko, japonský bujón (nebo kari pastu) a chvilku ještě povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí.
Krok 5: Hotový pokrm podáváme s rýží.
Zveřejněno 18. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Japonské kari s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn24
Moje poznámka
Japonské kari s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn24
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 11 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 12 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 10 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 10 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 11 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 11 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 12 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 12 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 12 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 13 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
cibule,
brambory,
jablko,
bujón,
olej,
voda
Komentáře (1)