Telecí plec na tymiánu a barevných paprikách

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Jiné maso 10 názorů

Suroviny

1000 g telecí plece
300-400 ml hovězího bujónu (masového vývaru)
1 velká červená paprika
2 zelené papriky nebo jedna velká žlutá paprika
2 větší cibule
1 KJ rajského protlaku
6 sterilovaných okurek
1 rozdrcená sušená chilli paprička
1 svazek petržele
1 svazek tymiánu
3-4 PL oleje
15-20 ml koňaku
sůl
barevný pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka.

  2. Maso omyjeme a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

  3. Bylinky si omyjeme a najemno nasekáme.

  4. Sušenou pálivou papričku rozemneme v ruce.

  5. Ve větší nádobě si rozehřejeme olej a na něm opečeme pokrájené maso spolu s cibulí.

  6. Maso necháme zatáhnout a pak zalijeme koňakem nebo červeným vínem.

  7. Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky barevných paprik, pálivou papričku,kyselé okurky, bylinky a vše restujeme.

  8. Poté zalijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Tento pokrm výborně chutná s gnocchi, obalených v bylinkách. Štáva je hodně hustá.Malinko ji pak zahustíme, hladkou moukou.

Poznámka

Udělala jsem gnocchi obalené v bylinkách a také barevné italské těstoviny, zvané "Combino Trottole tricolore". Jsou z pšenice, z rajského protlaku a špenátu.Oboje je dobré a hodí se tak i tak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Telecí plec na tymiánu a barevných paprikách

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Moc dobré :) jinak telátka se většinou zabíjí jen když si zlomí nožku. Proto je v malých městech telecí maso nedostupné ;)

    Odpovědět

  • 1974andrea: díky Andrejko, já ho zase při cestě do dětského koutku vidím pořád,ale nejevím moc zájem, ta cena apod. Toto jsem měla původně ale pro manžela do práce, něco ukuchtit ted k 60- narozkám, ale nevěděla jsem, co vařit no a už to bylo:-)) telecího je tu moře a moc lidí nejeví vážně zájem, no znáš to, každý sáhne po tom, co je dostupnější;-), ahojky, jak se vede Andrejko ?:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Krásný recept Ivčo:yes:+8, ale na telecí jsem už strašně dlouho nenarazila, nemají ho ani řezníci:-//. Kam ho asi dávají:-?:-/

    Odpovědět

  • Anna Kocikova: děkuji Aničko:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravené chutné jídlo:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • nofrona nofrona

  • rebeka: děkuji Nadi,tady je telecí všude, kam se koukneš, měla jsem ho v mrazáku původně na něco jiného:-)´, ale papriky jsem měla doma a tak je to z toho zase všechno úplně jinak:-)):-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Ivo, moc se ti to povedlo.. to telecí závidím..:-8 tady u nás jsem ho nikde neviděla.. holt, nejsme Praha:-8:-//:-D:-D:-D ale to nic nemění na tom, že ty jsi šikovná kuchařinka a za hezké foto hezkého papání ti přiděluju další bodíček;-):-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: telecí plecko recept telecí plecko telecí plecko recepty telecí na tymiánu italské těstoviny trottole pečená telecí plec telecí po francouzsku recepty telecí plecko co uvařit z telecí vepřové plece pečené telecí plecko vepřové plecko po francouzsku jelení plecko, tymián plecko na tymiánu dobry plecko na paprice pečená telecí plec po francouzsku plec na paprice telecí italské trottole recepty na teleci plecko telecí recepty plecko