Fritovaná zelenina v těstíčku
Kousky zeleniny ve zlatavém a křupavém těstíčku, které připravíme z vína a vajec, namáčíme do jednoduchého česnekového dipu z bílého jogurtu a zakysané smetany. Jídlo je připravené během chvilky a jistě přijde k chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 486 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,01 g |
| Tuky | 31,38 g |
| Vláknina | 18,38 g |
| Cholesterol | 564 mg |
| Sodík | 381 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 132,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, osušíme, z paprik vykrojíme jádřince a nakrájíme je na proužky nebo na kolečka.
Krok 2: Vejce rozšleháme s vínem, osolíme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.
Krok 3: Všechno pečlivě prošleháme, až vznikne hustší, hladké těstíčko. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
Krok 4: Nakrájenou zeleninu namáčíme v těstíčku a rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.
Krok 5: Opékáme dozlatova ze všech stran, trvá to asi 5 minut. Vyjmeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky.
Krok 6: Bílý jogurt a zakysanou smetanu smícháme, přidáme trochu soli, vmícháme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.
Zveřejněno 19. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fritovaná zelenina v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJk5r
Moje poznámka
Fritovaná zelenina v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJk5r
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 4 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 19 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
brtna před 1 hodinou
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 1 hodinou
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 3 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 3 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 3 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 3 hodinami
Suroviny:
cuketa,
lilek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
kapusta růžičková,
vejce,
sůl,
víno bílé,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej,
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek,
pažitka
Komentáře (1)