Studený letní boršč
V horkých dnech můžeme připravit tuto osvěžující verzi známé polévky. Podáváme ji dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. Červená řepa polévce dodává krásnou a výraznou barvu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 703 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,43 g |
Tuky | 34,00 g |
Vláknina | 62,25 g |
Cholesterol | 94 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 2,82 g |
Sacharidy | 87,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, řapíkatý celer zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na slabší půlkolečka, česnek prolisujeme.
Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vhodíme do něj cibuli, asi 5 minut ji restujeme, potom přidáme řepu, mrkev, celer a česnek. Vše restujeme dalších 5 minut, osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, hřebíček a pepř a přivedeme k varu. Pomalu vaříme asi hodinu, dokud zelenina nezměkne.
Krok 3: Vyjmeme bobkový list, hřebíček a celý pepř a necháme boršč vychladnout. Teprve pak ho dáme do lednice.
Krok 4: Před podáváním ho ozdobíme zakysanou smetanou.
Zveřejněno 23. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studený letní boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68LE
Moje poznámka
Studený letní boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68LE
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 36 minutami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 10 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 13 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 14 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 16 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 16 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 17 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 19 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 19 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
bobkový list,
koření hřebíček,
pepř,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.