Studený boršč

bestickova Kuchařka: bestickova

Doba přípravy: 20minut podle počtu strávníků Polévky 4 názory

Suroviny

kyška nebo kefír
salátová okurka
měkký salám
mrkev
cibule
sterilovaná červená řepa
brambory
vajíčko
voda
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím si mrkev, brambory, vajíčko na tvrdo, do hrnce naliju kyšku-kupuji tu největší.

  2. Cibuli si nakrájím na půlměsíčky, stejně tak okurku, vychladlé vajíčko promáčknu sítkem na brambory, stejně tak i teplé brambory, mrkev nakrájím na kolečka, salám na kostky, všechno nasypu do kefíru, dle potřeby doliju vodou, přidám dvě lžíce ster. řepy.

  3. Osolím ,opepřím, dle potřeby dochutím octem-mám ráda kyselejší a dám do lednice vychladit. V létě je to příjemně osvěžující polévka, která zasytí.

Poznámka

Recept mám od kamarádky, která pochází z Litvy, kde si tuhle polévku dělají celkem běžně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Studený boršč

  • Hanis Hanis

    Výborné, v tomto počasí osvěžující záležitost! Děkuji za recept, budu opakovat <3

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Polévka je velmi dobrá, pikantní a osvěžující chuti...
    Posílám obrázky a doporučuji jako lehkou letní večeři. ;-)

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Nadja Nadja

    :yes:+2.:yes: Boršč mám ráda,tento neznám,ale vyzkouším. Myslím,že lze použít i podmáslí.

    Odpovědět

Tématické fráze: litevský bošč vánoční studený polévka borsc s podmaslim polevka studeny borsc litevsky studeny bosc recept na bošč recept bosc kyska s červenou řepou falešný boršč, recepty s obrázky polevka bošč recept studený borč polévka z kyšky bošč polévka bošč polévka recept nejlepší celková doba na boršč studený bošč recept ukrajinský boršč za studena

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít