Studený boršč

Polévky Doba přípravy: 20minut 4 názory

Polévky Doba přípravy: 20minut 4 názory

Suroviny podle počtu strávníků

kyška nebo kefír
salátová okurka
měkký salám
mrkev
cibule
sterilovaná červená řepa
brambory
vajíčko
voda
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím si mrkev, brambory, vajíčko na tvrdo, do hrnce naliju kyšku-kupuji tu největší.

  2. Cibuli si nakrájím na půlměsíčky, stejně tak okurku, vychladlé vajíčko promáčknu sítkem na brambory, stejně tak i teplé brambory, mrkev nakrájím na kolečka, salám na kostky, všechno nasypu do kefíru, dle potřeby doliju vodou, přidám dvě lžíce ster. řepy.

  3. Osolím ,opepřím, dle potřeby dochutím octem-mám ráda kyselejší a dám do lednice vychladit. V létě je to příjemně osvěžující polévka, která zasytí.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky, která pochází z Litvy, kde si tuhle polévku dělají celkem běžně.

Komentáře k receptu Studený boršč

  • Hanis Hanis

    Výborné, v tomto počasí osvěžující záležitost! Děkuji za recept, budu opakovat <3

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Polévka je velmi dobrá, pikantní a osvěžující chuti...
    Posílám obrázky a doporučuji jako lehkou letní večeři. ;-)

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Nadja Nadja

    :yes:+2.:yes: Boršč mám ráda,tento neznám,ale vyzkouším. Myslím,že lze použít i podmáslí.

    Odpovědět

Tématické fráze: litevský bošč vánoční studený polévka borsc s podmaslim polevka studeny borsc litevsky studeny bosc recept na bošč recept bosc kyska s červenou řepou falešný boršč, recepty s obrázky polevka bošč recept studený borč polévka z kyšky bošč polévka bošč polévka recept nejlepší celková doba na boršč studený bošč recept ukrajinský boršč za studena