Brokolicové suflé
Suflé je tradiční francouzská specialita, oblíbená díky nadýchanosti, kterou ji dodává sníh z bílků. Suflé můžeme připravit i ve slané verzi, kdy jako základ použijeme bešamel a přidáme vařenou brokolici a sýr.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 561 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,20 g |
Tuky | 80,63 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 54,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brokolici vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 5 minut. Pak scedíme a necháme stranou.
Krok 2: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vzniklý bešamel ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krok 3: Brokolici nasekáme na kousky a vmícháme do bešamelu. Necháme mírně vychladnout. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Nejdříve přimícháme žloutky a najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vpracujeme do hmoty.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Zapékací misky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí asi do 2/3. Pečeme asi 20 minut a po upečení ihned podáváme.
Zveřejněno 9. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzWm
Moje poznámka
Brokolicové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzWm
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 20 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Suroviny:
brokolice,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
vejce,
sýr gouda,
máslo,
strouhanka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.