Květákové suflé

Janka 46 Kuchařka: Janka 46

Doba přípravy: asi 40 minut 4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

květák
vejce (na každou osobu jedno)
1/8 mléka
strouhanka
máslo
strouhaný sýr
petrželka
muškátový ořech
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v mléce, okořeníme oříškem a solí.

  2. Květák dáme vařit do málo osolené vody a vyndáme ho poloměkký a přidáme ho ke žloutkům.

  3. Z bílku ušleháme tuhý sníh a smícháme se strouhankou a květákem se žloutky.

  4. Směsí naplníme vymazaný pekáček, nahoru položíme plátky másla a upečeme. Porce na talíři posypeme strouhaným sýrem a petrželkou. Jako přílohu podáváme brambůrky.

Poznámka

Jako přílohu brambůrky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květákové suflé

Tématické fráze: květákové souflé květákovésuflé kvetakove suffle souflé s květákem suflé květákové suflé zapečený květákové soufle suflés květákem květákové recepty zapecene kvetakove suflé sufle s kvetakem květkové suflé květákové suflé se sýrem květýkové sufle suflé z cukety