Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí, hřebíčkem a rumem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 101 kJ / 2 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,30 g |
| Tuky | 40,24 g |
| Vláknina | 38,63 g |
| Cholesterol | 582 mg |
| Sodík | 277 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 453,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Krok 2: Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, přidáme vejce a promícháme.
Krok 3: Postupně přidáváme mouku a zpracováváme těsto. Pokud brambory obsahují více vody a těsto je řídké, přidáme víc mouky. Na pomoučeném vále tvoříme z těsta nejdříve kuličky, které rozválíme na placičky.
Krok 4: Pečeme na suché pánvi z obou stran do světle hněda. Po upečení lehce pomažeme máslem.
Krok 5: Švestky vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, aby byly ponořené, osladíme, přidáme skořici a hřebíčky a vaříme, až se švestky rozvaří a směs začne mírně houstnout. Trvá to asi 20 minut.
Krok 6: Přimícháme povidla, případně trochu rumu, a podáváme k placičkám.
Zveřejněno 15. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Moje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 26 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 26 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 29 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 29 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 40 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
švestky,
cukr třtinový,
skořice celá,
koření hřebíček,
povidla švestková,
rum
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.