Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná jablka

Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme. Nadívaná jablka můžeme podávat například se salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka opláchneme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Částečně vydlabeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Krok 2: V míse smícháme mleté drůbeží maso, jablečnou dužinu, jemně nakrájenou cibuli, smetanu a vejce. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, nasekanou petrželkou a dobře promícháme. Krok 3: Směsí naplníme připravená jablka, vršky posypeme nastrouhanou goudou. Naplněná jablka naskládáme do zapékací misky. Krok 4: Mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

TIP: Jablka ve slané kuchyni

Zveřejněno 15. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso drůbeží, cibule, vejce, jablko, smetana kysaná, sýr gouda, sůl, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu