Nadívané hovězí hrudí

Eliza Kuchařka:

4 porce Hovězí maso 23 názorů

517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

500 g hovězí hrudi (vcelku)
4 plátky toustového chleba
1 vejce
4 lžíce mléka
4 lžíce másla
8 plátků sušené šunky
1 cibule
muškátový květ
pepř
petrželka
2 lžíce hladké mouky
sůl
vývar (nebo voda)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem.

  2. Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájenou sušenou šunkou a vlhkými kostičkami pečiva.

  3. Do masa vyřízneme kapsu (po vláknech) a dáváme pozor, abychom ho neprořízli (viz obr.). Vytřeme ji solí a naplníme nádivkou.

  4. Otvor zašijeme a maso na povrchu osolíme.

  5. Zbytkem másla potřeme povrch masa a vytřeme pekáček.

  6. Cibuli nakrájíme na cca centimetr silná kolečka a položíme na dno pekáčku. Na cibule položíme maso, trochu podlijeme horkou vodou nebo vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 220°C.

  7. Po deseti minutách stáhmeme na 170°C a pečeme 2-3 hodiny, zčásti přikryté pokličkou. Podle potřeby podléváme horkou vodou a maso obracíme.

  8. Upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé, třeba v chladnoucí troubě.

  9. Výpek přecedíme a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, snížíme teplotu na minimum a necháme 20-30 minut lehounce táhnout, až tuk vystoupí na povrch šťávy.

  10. Alobal rozbalíme, maso necháme odpočinout a krájíme na plátky, které přeléváme šťávou z výpeku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Nadívané hovězí hrudí

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Elizo, to je opravdu nádherné a chutné papání:yes::-D

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Eliza: takovou starou poctivou klasiku bych si s chutí dala, krásný recept :yes::yes::yes:
    moc hezký recept, ukládám :-K:yes:+

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Báječná klasika v inovativním podání, já k tomu vidím, stejně jako Maris, brambůrky s máslem a salát:yes:.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc děkuji za reakce.:-) Je to takovéto jídlo, které je radost vařit a radost jíst - alespoň pro mě, protože se přenesu do časů starých poctivých českých mistrů kuchařů, kdy se nekvaltovalo a na jídlo se dělal základ od časného rána a také bylo znát na chuti...
    I když mám málo času, tak jsem ráda, když si občas nějaký vyšetřím a pak opravdu vařím jako moji prarodiče a snažím se trošku přiblížit jejich vyhlášené kuchyni, kterou jsem měla čest ochutnat. Nedaří se mi to vždy.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, moc pěkný receptík;-):yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, vypadá to moc pěkně:yes: a máš parádní fotopostup:yes: je to na velký bodík:yes: +

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, skvělý recept:yes:, vzpomněl jsem si na maminčino nadívané telecí hrudí:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +10

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné Elizo, jako vždy, také jsem dnes nadívala, ale sekanou jinak, :-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně nafocené chutné jídlo:-p+6:yes:Jak vidím tu prořízlou kapsu:-)u nás by určitě byla i s prstama:-O:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elí, tak tohle nadívané hovězí hrudí mi připomnělo dětství, kdy maminka takto dělávala telecí hrudí s ledvinou a strašně nám to chutnalo:-p Dávám proto 6.boda:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Co dodat - snad jen dobrou chuť ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    :-):-):-)Tak liďičky jdu to vyzkoušet a pak Vám písnu!!!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já dneska zrovna taky nadívala,ale bůček a bez sušené šunky,té by mě tam bylo líto.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju Vám:-K.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Eli, nádherné fotky a oběd musel být pěkně dobrý;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo