Nadívané hovězí hrudí

Eliza Kuchařka:

4 porce Hovězí maso 23 názorů

518

Suroviny

500 g hovězí hrudi (vcelku)
4 plátky toustového chleba
1 vejce
4 lžíce mléka
4 lžíce másla
8 plátků sušené šunky
1 cibule
muškátový květ
pepř
petrželka
2 lžíce hladké mouky
sůl
vývar (nebo voda)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem.

  2. Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájenou sušenou šunkou a vlhkými kostičkami pečiva.

  3. Do masa vyřízneme kapsu (po vláknech) a dáváme pozor, abychom ho neprořízli (viz obr.). Vytřeme ji solí a naplníme nádivkou.

  4. Otvor zašijeme a maso na povrchu osolíme.

  5. Zbytkem másla potřeme povrch masa a vytřeme pekáček.

  6. Cibuli nakrájíme na cca centimetr silná kolečka a položíme na dno pekáčku. Na cibule položíme maso, trochu podlijeme horkou vodou nebo vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 220°C.

  7. Po deseti minutách stáhmeme na 170°C a pečeme 2-3 hodiny, zčásti přikryté pokličkou. Podle potřeby podléváme horkou vodou a maso obracíme.

  8. Upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé, třeba v chladnoucí troubě.

  9. Výpek přecedíme a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, snížíme teplotu na minimum a necháme 20-30 minut lehounce táhnout, až tuk vystoupí na povrch šťávy.

  10. Alobal rozbalíme, maso necháme odpočinout a krájíme na plátky, které přeléváme šťávou z výpeku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadívané hovězí hrudí

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Elizo, to je opravdu nádherné a chutné papání:yes::-D

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Eliza: takovou starou poctivou klasiku bych si s chutí dala, krásný recept :yes::yes::yes:
    moc hezký recept, ukládám :-K:yes:+

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Báječná klasika v inovativním podání, já k tomu vidím, stejně jako Maris, brambůrky s máslem a salát:yes:.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc děkuji za reakce.:-) Je to takovéto jídlo, které je radost vařit a radost jíst - alespoň pro mě, protože se přenesu do časů starých poctivých českých mistrů kuchařů, kdy se nekvaltovalo a na jídlo se dělal základ od časného rána a také bylo znát na chuti...
    I když mám málo času, tak jsem ráda, když si občas nějaký vyšetřím a pak opravdu vařím jako moji prarodiče a snažím se trošku přiblížit jejich vyhlášené kuchyni, kterou jsem měla čest ochutnat. Nedaří se mi to vždy.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, moc pěkný receptík;-):yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, vypadá to moc pěkně:yes: a máš parádní fotopostup:yes: je to na velký bodík:yes: +

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, skvělý recept:yes:, vzpomněl jsem si na maminčino nadívané telecí hrudí:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +10

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné Elizo, jako vždy, také jsem dnes nadívala, ale sekanou jinak, :-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně nafocené chutné jídlo:-p+6:yes:Jak vidím tu prořízlou kapsu:-)u nás by určitě byla i s prstama:-O:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elí, tak tohle nadívané hovězí hrudí mi připomnělo dětství, kdy maminka takto dělávala telecí hrudí s ledvinou a strašně nám to chutnalo:-p Dávám proto 6.boda:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Co dodat - snad jen dobrou chuť ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    :-):-):-)Tak liďičky jdu to vyzkoušet a pak Vám písnu!!!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já dneska zrovna taky nadívala,ale bůček a bez sušené šunky,té by mě tam bylo líto.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju Vám:-K.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Eli, nádherné fotky a oběd musel být pěkně dobrý;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí hrudí bez kosti recepty telecí hrudí recepty telecí hrudí recept telecí hrudi pečené hovězí hrudí hovězí hruď hovězí hrudí bez kosti hrudi hovězí hrudí bez kosti recept nadívané telecí recept na telecí hrudí recepty z hovězího hrudi pečené hrudí pečené telecí hrudí hovězí hrud recept hrudí recept recepty telecí hrudí hovězí hrudí pečené recept teleci hrudi hrudí pečené

Zapomněl/a jsem heslo