Postup přípravy
ořechy, kypřicí prášek, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína. Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů). Krok 5: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40-50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto správně propečené. Po vytažení by špejle měla z těsta vyjít suchá. Krok 6: Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxG6
Moje poznámka
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxG6
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 5 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 28 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 47 minutami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 2 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 3 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 4 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 4 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 5 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 6 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 6 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 7 hodinami
Suroviny:
kefír,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
ořechy mleté,
máslo,
vejce,
voda,
víno hroznové,
tuk,
strouhanka
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.