Luštěninová pomazánka
Luštěniny by měly být do našeho jídelníčku zařazovány s jakousi pravidelností. Vyřešit to tak může snadná a lahodná pomazánka z červené čočky a fazolí, koření a tahini pasty. Na čerstvé bagetce s bylinkami bude skvělá.
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev.
Krok 2: Chvíli restujeme a pak přidáme kurkumu, drcený česnek, kmín, podle chuti chilli koření, propláchnutou čočku a vše zalijeme vodou.
Krok 3: Čočku přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud se nerozvaří na kaši. Pak přidáme sůl, slité a propláchnuté fazole a tahini pastu.
Krok 4: Vše rozmixujeme a necháme vychladit. Pomazánku natřeme na plátky bagety a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 21. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luštěninová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNMEz
Moje poznámka
Luštěninová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNMEz
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
mrkev,
kurkuma,
česnek,
kmín drcený,
koření chilli,
čočka červená,
sůl,
fazole červené sterilované,
tahini,
bageta,
bylinky
Komentáře (1)