Pistáciové rohlíčky
Pistácie jsou skvělými ořechy, které mají svoji typickou chuť. Z křehkého máslového těsta upečeme rohlíčky, slepíme marmeládou nebo oblíbeným krémem, polijeme čokoládou a dozdobíme kousky zelených ořechovým jader.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, cukru, ořechů, citronové kůry a másla vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout.
Krok 2: Na pomoučněném vále vyválíme těsto na asi 4 mm plát, vykrajujeme měsíčky či jiné tvary dle fantazie a možností. Upečeme v predehřáté troubě při 180 °C asi 10-15 minut v závislosti na typu trouby.
Krok 3: Po upečení a vychladnutí slepujeme marmeládou či pomazánkou dle chuti. Ozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými neslanými pistáciemi. Uchováváme v chladu.
Zveřejněno 22. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mN7
Moje poznámka
Pistáciové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mN7
Nejnovější recepty
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s rebarborou
Přidáno před 9 hodinami
Vícezrnné kaiserky
Přidáno před 14 hodinami
Restovaný chřest se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový koktejl podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 5 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Miluska56 před 8 hodinami
Vepřové výpečky II
Nic_olS před 8 hodinami
Segedínský guláš
Nic_olS před 8 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Nic_olS před 8 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Nic_olS před 8 hodinami
Cuketový perník
Nic_olS před 8 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 před 9 hodinami
Bábovka ze zbylých bílků
Mamaliska před 10 hodinami
Nekynuté šátečky
Janavrbicka před 11 hodinami
Suroviny:
máslo,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
marmeláda,
poleva čokoládová,
ořechy pistácie
Komentáře (3)