

Podmáslový chléb
Suroviny
- 150 ml vlažné vody
- 100 ml podmáslí
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- 300 g hladké mouky
- 150 g chlebové žitné mouky
- 1 sáček droždí
Postup přípravy receptu
Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, naposledy přijde droždí.
Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení střední.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Podmáslový chléb
-
Já používám droždí s modrým ptákem a do tohoto chlebu dávám celé balení. Nicméně záleží, jaký typ pekárny máš, takže doporučuju zkusit dát méně, Fermipan neznám, takže moc neporadím
-
peldo, tady opravdu přijde sáček droždí? Zdá se mi to moc Používám Fermipan a sáček má 11 g.Dala bych tak půlku, tak nevím