Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a citrusovou šťávou.
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme rozinky či švestky v alkoholu.
Krok 2: Všechny suché ingredience a sušené ovoce smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, sádlo, melasu, alkohol a šťávu z obou citrusů. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn mísy. Těsto necháme přikryté uležet přes noc.
Krok 3: Po odležení dáme těsto nejlépe do kulaté formy, aby bylo cca 2-3 cm vysoké - při pečení ještě nabyde. Ozdobíme oloupanými mandlemi a pečeme na 170 °C 20-25 minut.
Krok 4: Po upečení a vychladnutí vyndáme perník z formy a zabalíme do celofánu a alobalu a necháme dva týdny odležet. Konzumovat ho ale můžeme okamžitě.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQJ9
Moje poznámka
Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQJ9
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 4 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 5 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 5 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 5 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 6 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 6 hodinami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr třtinový,
melasa,
soda jedlá,
sůl,
pomeranče,
citron,
víno portské,
sádlo,
máslo,
koření,
rozinky,
alkohol,
kůra citronová kandovaná,
mandle loupané
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.