Bábovka z celozrnné mouky
Bábovky jistě patří mezi královny moučníků naší kuchyně. Vyzkoušejte tuto dvoubarevnou, ze světlého a kakaového těsta, které je připraveno i z celozrnné mouky. Uvnitř bábovky pak najdete také kousky jablíček.
Postup přípravy
do formy světlou část těsta, na ni poklademe jablka, ta potřeme oblíbenou marmeládou.
Pak nalijeme kakaové těsto a stěrkou odhrneme těsto směrem k okraji formy. Krok 5: Pečeme při 175 °C přibližně 1 hodinu. Jestli je upečená, kontrolujeme špejlí. Bábovku necháme chvíli vychladnout, vyklopíme opatrně z formy (aby se nesrazila) a pocukrujeme.
Zveřejněno 9. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z celozrnné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEV59
Moje poznámka
Bábovka z celozrnné mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEV59
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 21 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 20 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 48 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
voda,
vejce,
kakao,
jablko,
marmeláda,
tuk,
kokos strouhaný
Komentáře (2)