Karamel z mikrovnky

Hella Kuchařka: Hella

Mikrovlnná trouba 30 názorů

Suroviny

50 g cukru krystal (nebo krupice)
1 lžíce vody
1 lžička másla
1/2 lžičky citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme na talíř, polejeme 1 lžící vody a 3 minuty vlníme na plný výkon (750 °C). Máme-li u trouby vyšší výkon, pak snížíme uvedenou dobu. Raději ale u trouby hlídáme, aby cukr příliš neztmavnul.

  2. Podle libosti můžeme přidat máslo a citronovou šťávu. To zabrání tomu, aby karamel po zchladnutí ztvrdnul.

  3. Pokud ho potřebujeme v tuhé formě (např. chceme rozdrtit na griliáš), tak ho nalejeme na alobal nebo pečící papír potřený olejem a necháme vychladnout.

  4. Je možno vylepšit ještě tím, že na talíř rovnou položíme pečící papír a na něj nasypeme cukr a pak dáme do mikrovnky.

Poznámka

Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.

Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamel z mikrovnky

  • katy.f katy.f

    Bezvadný, ale lepší než talíř je hrnek, protože má rovné dno a karamel se začne tvořit rovnoměrně. Na 800W jsem to dělala 2:15 a pak do toho hodila kostku citronu (jak jsou takové ty sáčky na výrobu ledu), vznikla hmota o hustotě medu, kterou jsem následně ozdobila pudinkové poháry, teď už jen čekám co na to zbytek rodiny:-D:-D

    Odpovědět

  • Filip Filip(neregistrovaný)

    Dnes jsem to také zkoušel, nikoliv přesně podle ingrediencí. Trochu cukru, trochu vody a citrusové šťávy a povedlo se to. Po třech minutách jsem to promíchal, bylo to žluté, tak jsem to tam dal ještě na necelou minutu. Pozor, talíř je horký:-!

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Myslím, že to není úplně pitomý recept...:-))
    Právě jsem to zkusil...
    Podařilo se...
    No, skoro se podařilo...
    Ke konci je to potřeba hlídat - na talíři to jaksi nebylo ve stejnoměrné vrstvě a na jedné straně se to po 2´36´´ začalo pálit a než jsem to vyndal z MW tak už se málem spustil požární alarm, jak bylo v kuchyni bílo. Stihl jsem "TO" spálené s "TÍM" nespáleným na talíři promísit, vylít na plech a ve výsledku je to tak akorát:-))
    Takže: HLÍDAT!

    Odpovědět

  • josef josef(neregistrovaný)

    Veronika:Jen aby to nebyl talíř z NDR.....plastový. Jsi husa

    Odpovědět

  • Lusy Lusy(neregistrovaný)

    Marie:
    Taková ženská nepatří do kuchyně. Karamel je tak tvrdý - nebo měkký, jak se naředí. Hloupá ženská, která všechno skazí, s ničím si neví rady a ještě kritizuje - chudák manžel, chudáci děti!

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    No tak já jsem upřímně zklamaná...karamel jsem vyzkoušela - talíř nepraskl a karamel se udělal, ale chuťově je vyloženě hnusný a i po přidání másla a citr. šťávy je po ztuhnutí tvrdý jako kámen. Jediné co opravdu kladně hodnotím je ten tip na umytí talíře. Už jsem se s ním loučila, ale studená voda opravdu perfektně zabrala. Teď mě mrzí, že mám tři ze šesti pudinků zkažených hnusným \"karamelem\" a nebudou se dát jíst - leda pokud člověk umí kousat kamení....;-(

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Karamel z mikrovlnky jsem zkoušela, mohla jsem vlnit i 10 minut, ale karamel se stejně neudělal!!:-//:no:Navíc talíř, který byl přímo do mikrovlnky se mi celý roztekl..;-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Aneta:jooo:-O:-?:-?:-? a proč:-?:-? něco se nepovedlo:-?:-?

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    To je zvěrstvo... Jedním slovem zvěrstvo...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Heli, tak jsem udělala tvůj karamel v MT - spíš z nedostatku času než, že bych se bála. Super nápad :yes::yes::yes: a šup s ním do rajský :-p:-p:-p
    Jozapomněla jsem dodat, že jsem karamel udělala z diacukru FAN na bázi aspartámu

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTak tahle príma vychytávka mi také nějak unikla:-*+22:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Nenapadlo mě psát do receptu, že do mikrovnky je potřeba použít talíř, který mikrovnku snáší.

    Odpovědět

  • enda enda(neregistrovaná)

  • eva eva(neregistrovaná)

    mě ten talíř praskl po 2 minutách :-(;-(

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Tak tento recept mi nějak unikl.Určitě vyzkouším co nejdříve:yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ozdoby z karamelu karamel karamel recept karamel v mikrovlnce mekky karamel recept na karamel karamel z mikrovlnky domaci karamel karamel z cukru vareni karamelu tvrdy karamel ozdoba z karamelu měkký karamel recept karamel ozdoby karamel na ozdoby jak dělat karamel recept karamel recept na měkký karamel domaci mekky karamel karamely recept