Placky z cizrny a kyselého zelí
Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a kysané zelí. Dozlatova usmažené placky pěkně voní česnekem a majoránkou.
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu den předem namočíme do vody.
Krok 2: Druhý den vodu slijeme, cizrnu zalijeme čistou vodou a vaříme do změknutí přibližně 40 minut. Potom ji ponorným mixérem rozmixujeme dohladka na pastu.
Krok 3: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Kyselé zelí propláchneme, necháme okapat a pak ho překrájíme na menší kousky. Cizrnovou pastu smícháme s bramborami a se zelím, ochutíme nasekaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme podle potřeby mouku.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej, lžící nabíráme těsto a v pánvi tvarujeme placičky. Opékáme, dokud se nezačne placka odlepovat od pánve. Pak ji obrátíme a dopečeme i z druhé strany.
Zveřejněno 30. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky z cizrny a kyselého zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WlQ
Moje poznámka
Placky z cizrny a kyselého zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WlQ
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 16 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Suroviny:
cizrna,
brambory,
zelí kysané,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.