Placky z cizrny a kyselého zelí
Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a kysané zelí. Dozlatova usmažené placky pěkně voní česnekem a majoránkou.
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu den předem namočíme do vody.
Krok 2: Druhý den vodu slijeme, cizrnu zalijeme čistou vodou a vaříme do změknutí přibližně 40 minut. Potom ji ponorným mixérem rozmixujeme dohladka na pastu.
Krok 3: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Kyselé zelí propláchneme, necháme okapat a pak ho překrájíme na menší kousky. Cizrnovou pastu smícháme s bramborami a se zelím, ochutíme nasekaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme podle potřeby mouku.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej, lžící nabíráme těsto a v pánvi tvarujeme placičky. Opékáme, dokud se nezačne placka odlepovat od pánve. Pak ji obrátíme a dopečeme i z druhé strany.
Zveřejněno 30. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky z cizrny a kyselého zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WlQ
Moje poznámka
Placky z cizrny a kyselého zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6WlQ
Nejnovější recepty
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 31 minutami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno 1. 8. 2025 15:29:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 minutami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 6 minutami
Meruňkový kompot
babca.mz před 1 hodinou
Drožďová pomazánka
dataner před 1 hodinou
Oreo sushi
kucharska.kocka.cz před 1 hodinou
Rychlé jogurtové lívanečky
sterzova1963@seznam.cz před 2 hodinami
Bublanina pro pokročilé
Michaela80 před 2 hodinami
Pečený tvaroh s jablky a ořechy (vhodné pro diabetiky)
Ivyjg před 2 hodinami
Výborné lasagne
honza.podhradsky@gmail.com před 2 hodinami
Suroviny:
cizrna,
brambory,
zelí kysané,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
olej
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.