Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medový bůček pečený na cibuli

Připravit pečený bůček je velmi snadné, stačí k tomu pár surovin. Bůček sice potřebuje spoustu času na pečení, na tuhle dobrotu se ale vyplatí počkat. Podáváme ho s pečenou cibulí, vypečenou šťávou a bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Všechny rozložíme na dno pekáčku. Krok 2: Ostrým nožem mělce nařízneme kůži na bůčku v rozestupech přibližně dva centimetry. Povrch masa mírně potřeme olejem, posypeme solí a pepřem a lehce je do masa vetřeme. Maso položíme na cibuli kůží nahoru. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi hodinu. Poté vyndáme pekáček z trouby a přelijeme maso vypečenou šťávou. Zároveň cibuli podlijeme trochou vody, aby se zbytečně nepřipalovala. Krok 3: Pečeme další hodinu a půl, přitom přeléváme a podle potřeby i podléváme každých 15-20 minut. Potom zvýšíme teplotu na 190 °C a povrch masa potřeme medem, vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut. Průběžně přeléváme vypečenou šťávou. Maso potom vyndáme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Servírujeme společně s cibulí, vypečenou šťávou a brambory nebo kaší.

TIP: Jak připravit bůček s křupavou kůží

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový bůček pečený na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GAR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový bůček pečený na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, bůček bez kosti, olej, sůl, pepř mletý, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu