Bůček v pikantní medové šťávě

Vepřové maso Doba přípravy: 45-50 minut 18 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 45-50 minut 18 názorů

Suroviny 3 porce

650 g vepřového bůčku měla jsem vykostěný
1/2 kávové lžičky celého kmínu
trochu soli
1 polévková lžíce oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
8 stroužků česneku na jemné plátky
1 barevná paprika na velice jemno
1 menší pálivá paprička na velice jemno
1 polévková lžíce medové omáčky Mikado z Lidlu
250 ml zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů.

  2. Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou lžíci medové omáčky, bůček podlijeme, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

  3. Poté maso vyděláme na prkýnko, ostrým nožem kůži nakrojíme do tvaru mřížky a vložíme zpět do kastrolu.

  4. Podlijeme zbytkem vývaru a již bez přikrytí dopečeme do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s knedlíky, noky, se šťouchanými bramborami,nebo jako klasiku-knedlo, zelo.

Poznámka od kuchařky

Takto připravená pikantní bašta byla velice dobrá a já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok...

Komentáře k receptu Bůček v pikantní medové šťávě

  • Za komentáře i hodnocení děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • suslajda suslajda

    opět nádherný receptík:yes::yes:+14

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, pečený bůček je dobrota, jíme ho i studený s kyselou okurkou nebo s cibulkou a hořčicí. Když peču králíka, vždycky k němu přidávám bůček, šťáva má pak lepší chuť. Uchvátila mě ta příloha-cuket mám stále přebytek. Dodatečně jsem Rebece poslala bodík a Tobě ho také posílám:-K Omáčka musí být také dobrá.:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • spagetka:Laděnko,ofotila jsem složení a přidala pod ostatní fotky,tak se pak mrkni;-)
    Hezkými komentáři jste mě všechny potěšily:-*:-K:-K
    Je to obyčejný pečený bůček,ale trošku jsem pozměnila ten socík,aby to nebylo stále na jedno brdo;-):-DBůček měl hezky křupavou kůrčičku a byl pěkně vypečený,jen jsem neměla"šťávu"ve foťáku,tak jsem fotila,až když byl naporcovaný:-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To vypadá velmi dobře. Ani, prosímtě, písni i třeba do SZ složení té medové omáčky, já myslím, že by to šlo i doma ne? Jinak:-p:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    :-p to je krásné papání:yes: Bůček já můžu tak jednou do roka, ale asi ho brzy udělám;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Aničko:-K, Ty mi děláš chutě, ještě že už je tak pozdě, jinak bych se neudržela a určitě nějakou "bílkovinu" v ledničce ukrojila ;-):-p +7:-K:yes:

    Odpovědět

  • Díky za komentíky a hodnocení:-*:-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    noo, to je krásné papáníčko:-K:-K:-K:yes::yes: ode mě bod míš, Aničko;-):-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já bych ten bůčíček víc vypekla, já to radši;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aní, jsem ráda, že ti mohu dát 4.boda:yes: To by nám zaručeně chutnalo a bůček takto připravený se mi moc líbí:-p;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Aničko, opět krásný recept v tvém podání:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: medový bůček omáčka z bůčku bůček v medové marinádě pikantní medová omáčka bůček omáčka pikantni peceny bucek pikantní pečený bůček studený medová omáčka mikado lidl kuchařka recepty buček medova marinada na bucek pečený bůček v medové marinádě recept medová pikantni omacka príloha k pecenemu bucku mikado paprika klasik mikado medová omáčka šťáva z bůčku recept omáčka k pečenému bůčku bůček jíme jinak bůček recepty medový peceny bucek