

Bůček v pikantní medové šťávě
Suroviny 3 porce
- 650 g vepřového bůčku měla jsem vykostěný
- 1/2 kávové lžičky celého kmínu
- trochu soli
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 8 stroužků česneku na jemné plátky
- 1 barevná paprika na velice jemno
- 1 menší pálivá paprička na velice jemno
- 1 polévková lžíce medové omáčky Mikado z Lidlu
- 250 ml zeleninového vývaru z kostky
Postup přípravy receptu
Do opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů.
Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou lžíci medové omáčky, bůček podlijeme, přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
Poté maso vyděláme na prkýnko, ostrým nožem kůži nakrojíme do tvaru mřížky a vložíme zpět do kastrolu.
Podlijeme zbytkem vývaru a již bez přikrytí dopečeme do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s knedlíky, noky, se šťouchanými bramborami,nebo jako klasiku-knedlo, zelo.
Poznámka od kuchařky
Takto připravená pikantní bašta byla velice dobrá a já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bůček v pikantní medové šťávě
-
Za komentáře i hodnocení děkuji
-
-
opět nádherný receptík
+14
-
-
Aničko, pečený bůček je dobrota, jíme ho i studený s kyselou okurkou nebo s cibulkou a hořčicí. Když peču králíka, vždycky k němu přidávám bůček, šťáva má pak lepší chuť. Uchvátila mě ta příloha-cuket mám stále přebytek. Dodatečně jsem Rebece poslala bodík a Tobě ho také posílám
Omáčka musí být také dobrá.
-
-
spagetka:Laděnko,ofotila jsem složení a přidala pod ostatní fotky,tak se pak mrkni
Hezkými komentáři jste mě všechny potěšily
Je to obyčejný pečený bůček,ale trošku jsem pozměnila ten socík,aby to nebylo stále na jedno brdoBůček měl hezky křupavou kůrčičku a byl pěkně vypečený,jen jsem neměla"šťávu"ve foťáku,tak jsem fotila,až když byl naporcovaný
-
To vypadá velmi dobře. Ani, prosímtě, písni i třeba do SZ složení té medové omáčky, já myslím, že by to šlo i doma ne? Jinak
-
to je krásné papání
Bůček já můžu tak jednou do roka, ale asi ho brzy udělám
-
Aničko
, Ty mi děláš chutě, ještě že už je tak pozdě, jinak bych se neudržela a určitě nějakou "bílkovinu" v ledničce ukrojila
+7
-
Díky za komentíky a hodnocení
-
noo, to je krásné papáníčko
ode mě bod míš, Aničko
-
Já bych ten bůčíček víc vypekla, já to radši
-
Aní, jsem ráda, že ti mohu dát 4.boda
To by nám zaručeně chutnalo a bůček takto připravený se mi moc líbí
-
Aničko, opět krásný recept v tvém podání