Opravdu šťavnatá BBQ krkovice
K létu neodmyslitelně patří oblíbené grilování. Pečlivě připravená barbecue krkovice na grilu se vám odmění perfektní chutí, šťavnatostí a křehoučkým masem. Sbíhají se vám sliny? Tak neváhejte a pusťte se do přípravy.
Postup přípravy
Krok 1: Krkovici nakrájíme na silnější plátky, potřeme barbecue kořením a necháme chvíli odležet.
Krok 2: Gril rozpálíme na 130 °C. Do jednoho steaku zapíchneme termosondu a maso grilujeme nepřímou metodou do vnitřní teploty kolem 60 °C. Pro lepší chuť přidáme do grilu špalíky na zauzení.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Stroužky česneku oloupeme. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě.
Krok 4: Na dno litinové pánve rozložíme část hrubě nakrájené cibule a česnek. Přidáme předpečené maso a zasypeme zbylou cibulí. Vývar smícháme s rozpuštěným máslem a barbecue omáčkou, promícháme a směsí zalijeme maso do dvou třetin výšky.
Krok 5: Pánev přikryjeme alobalem a přemístíme zpět do grilu. Při 130 °C dusíme do vnitřní teploty 85–90 °C, dokud maso není dokonale měkké. Teplotu kontrolujeme vpichovým teploměrem.
Krok 6: Hotovou BBQ krkovici nakrájíme na tenké plátky, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opravdu šťavnatá BBQ krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AEY
Moje poznámka
Opravdu šťavnatá BBQ krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AEY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
koření barbecue,
vývar hovězí,
máslo,
omáčka steak barbecue,
cibule,
česnek
Komentáře (1)