Kuřecí stehna pečená v zelenině
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a zároveň se propojí s chutěmi zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,28 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 25,97 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 72,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já mám zeleninu už zavařenou v malých skleničkách od tatarky a používám ji pod masa.1 sklenička je tak na 4 porce.Ale kdo nerad zavařuje, lze ji udělat jako je napsáno v receptu, jen na pánvi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2014 09:40
Děkuji za recept, bylo to vynikající
26. 7. 2011 10:42
Moc dobre,do pekačku přidavam i brambory vynikajici moc diky.
20. 11. 2009 21:05
Jani(neregi.)s tou "příšerností" u vaření,to určitě nebude tak zlé.Jsem moc ráda,že manželovi chutnalo a doufám že vám taky.
19. 11. 2009 10:42
děkan za recept, já jsem normálně příšerná kuchařka a manžel naopak vaří jako bůh, tuhle dobrotu, ale zblajznul a olizoval se až za ušima
13. 10. 2009 21:43
Zdenkamilanmoc mě těší,že jste si na vyzkoušení vybrala můj receptík,ale ještě víc to,že u vás chutnalo.Moc vás tu na topkách vítám a přeji,ať vám odsud vše chutná.
Pipredíky za pochvalu.
Pipredíky za pochvalu.
13. 10. 2009 20:26
Dávám bodík,tento recept je opravdu velmi dobrý.Chutnalo všem!A to mám doma mlsouny!Díky za nápad!Zase jsem obohatila svuj jídelníček nečím novým!
29. 9. 2009 21:53
Mirčo, to je paráda! Bodík jsem už dala dřív
23. 9. 2009 23:15
Lusindotak jsem ti to naťukala semhttp://www.toprecepty.cz/recept/7977-zeleninova-sm....Kdyby bylo cokoliv nejasné,tak piš.Já v Itálii nikdy nebyla,tak to mám alespoň takhle.
23. 9. 2009 22:49
Miri recept super, ale já jsem zavařovánímnepolíbená...tudíž na jak dlouho a kolik?To nevypadá, to bude super..už cítím Itálii, moře, víno, tůrující skůtry místních hochů(a já sedím v hotelu a skučím, že mi není dvacet)
23. 9. 2009 22:45
Mirčo, dík za voňavý recept, určitě vyzkouším. Posílám patnáctý bodík.
23. 9. 2009 21:15
Děkuji všem moc za milé komentáře.Špagetkozeleninu si zavařuji,jednak aby byla vždy při ruce a taky proto,že v zimě je v obchodech nekřesťansky drahá,tak ať zbytečně neutrácím.Použít se dá pod špagety,na pizzu,na vepř.plátky,..Elizomyslím že pokud dáš trošku víc rajčet a vynecháš papriku,tak se taky nic nestane a myslím že by do toho šel i tvůj oblíbený lilek.
23. 9. 2009 20:56
Mirčo, to vypadá tak skvěle, že snad vezmu na milost i tu teplou papriku, kterou jím jen v ratatouille .
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
23. 9. 2009 20:28
Mirčo, máš hezké fotky. Zdravé jídlo, hezky připravené.+
23. 9. 2009 17:21
Mirčo, určitě vyzkouším +
23. 9. 2009 12:47
Mirčo, to fakt zavání Itálií. Mám v oblíbených a tobě boďula!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 3 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 7 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 18 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 21 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 8 minutami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 47 minutami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 1 hodinou
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 2 hodinami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 2 hodinami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře na zelenině kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna pecena kureci stehna recept kuřecí stehna pečené kuřecí stehna kure pecene na zelenine kuřecí stehna recepty kuřecí stehna pečená pečená stehna pecene kureci stehno pečené kuřecí stehna recept kuřecí stehna recepty na zelenině pečené kuřecí stehna se zeleninou pecena kureci stehna v troube recept na kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna se zeleninou pečené kuře se zeleninou pečená krůtí stehna na zelenine kuře pečené se zeleninou
Suroviny: stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, koření oregáno, koření provensálské, máslo, rajče, kapie, koření paprika maďarská, cuketa, cibule, česnek, sůl, cukr, sýr mozzarella, žampióny, mouka hladká
Kuřecí stehna pečená v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ1G
24 názorů