Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory plněné brynzou a párkem

Brambory plněné brynzovou směsí s párkem jsou velmi snadné na přípravu a můžete je podávat jako hlavní chod k obědu nebo k večeři. Specifická vůně brynzy může někoho odradit, ale kdo ji má rád, ten si na jídle určitě pochutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka asi 15 minut. Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 1 lžíci oleje. Přidáme na kolečka nakrájený párek a ještě chvilku opečeme. Přidáme brynzu, necháme ji rozpustit a ještě do teplé směsi přilijeme vejce. Posypeme petrželkou, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 3: Brambory podélně rozkrojíme, vydlabeme střed a hmotu nasekáme. Přidáme k brynzové směsi a promícháme. Krok 4: Takto připravenou směsí naplníme brambory a naskládáme je do olejem vymazané formy. Krok 5: Pečeme při teplotě 200 °C dozlatova asi 15 minut. Krok 6: Vhodnou přílohou je zelenina s oblíbeným dipem.

TIP: Brynza v kuchyni

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory plněné brynzou a párkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx6Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory plněné brynzou a párkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx6Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, brynza, párky, vejce, petrželka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu