Brambory plněné brynzou

tejaja Kuchařka: tejaja

Bramborová jídla 17 názorů

Suroviny

8 větších brambor
1 nakládaná kapie
8 plátků uzené slaniny
Náplň:
300 g brynzy
1 lžíce mleté červené papriky
Příloha:
1 velký pórek
2 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce oleje
4 lžíce vody
sůl
pepř
špetka cukru
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok slaniny a priklopíme odrezanou časťou zemiaka.

  2. Uložíme na pekáč ( na papier alebo slabo vymastíme ) a pri teplote 200°C pečieme 15 minut.

  3. Podávame s pórkovou prílohou a posypeme nadrobno narezanou kapiou.

  4. Náplň : Bryndzu dobre vymiešame s vydlabanou časťou zemiakov a mletou paprikou.

  5. Príloha : Pór narežeme na kolieska, pridáme olej, ocot, vodu, soľ, cukor a korenie a privedieme k varu. Povaríme 5 minút a prikryté necháme dôjsť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Brambory plněné brynzou

  • Eliza Eliza

    Úžasné, samé dobrůtky...:-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes::yes: mňam, to musí být dobrota:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Klariska, s tým obsahom tuku máš síce pravdu, ale napriek tomu bryndza dokázateľne znižuje obsah "zlého" a zvyšuje obsa "dobrého" cholesterolu, znižuje hladinu krvného cukru, a dokonca aj tlak.
    V bryndzi sú premnožené probiotiká, v bryndzi je vyše 20 druhov prospešných mikroorganizmov, kým probiotický jogurt ich má iba 1 - 2 druhy.
    Má výborné účinky pri prevencii rakoviny hrubého čreva, zvyšuje imunitu.
    Má antisklerotické účinky...a mnoho vápnika , atď. Preto sa radí medzi funkčné potraviny, teda také potraviny, ktoré výrazne ovplyvňujú pri pravidelnej konzumácii zdravie. ;-);-);-):-D

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Terezko,hned bych si dala.:-p:-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Jejda,to vypadá náramně.Brynza a brambory je skvělá kombinace.:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Radost pohledět :yes::-K.
    K.Radul, dietní to nebude, brynza má 40-50% tuku v sušině a o slanině raději nemluvit :-p, ale chutné určitě :o).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vypadá to dobře:-p+11:yes:

    Odpovědět

  • popletko popletko

  • k.radulka k.radulka

    to by mohlo být i dietní:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    to vypadá dobře...:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka

    Mňam..vypadá to fantasticky:-p Vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já bych jed:-p:-8:yes:Teri,co mi to děláš:-?;-):-D

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Terezka, určite vyskúšam:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    :-p:yes::yes::yes:, to já můůůžu!!

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Nádherný recept, Tejajo! :-O Brambory mohu na všechny způsoby, tenhle mě tedy zaujal. . . Ukládám a vyzkouším :yes: +1

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plněné brambory plněná brambora recepty s brynzou brambory s brynzou brambory plněné brynzou brambory plnene plněný brambor brambory pečené brambory s brynzou mail konstans.com.pl loc:cz brambory plněné bryndzou mail konstans-papier.com.pl loc:cz zemiaky plnene brynzou recepty plněné brambory plněné brambory recept brambory recepty plnene pecene brambory sbrynzou recept plneni zemiak papriky plněné brynzou plněné papriky s brynzou

Zapomněl/a jsem heslo