Brambory plněné brynzou a šunkou

pipre Kuchařka: pipre

2 porce Bramborová jídla 24 názorů

Suroviny

10 menších brambor
25 dkg brynzy
10 dkg šunky
1 menší cibule
5 dkg uz. slaniny
sádlo
kmín
pepř
sůl
sladká
pálivá paprika ml.
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané a omyté syrové prambory rozpůlíme, nožem po obvoudu bramboru nejdřív do hloubky asi 1 cm uděláme řez a vniřtek brambor vydlabeme pomocí vykrajovače.

  2. Vydlabané kousky pak drobně nasekáme, jemně osolíme, opečeme na cibulce a smícháme s brynzou.

  3. Přidáme trochu sladké a pálivé papriky a nadrobno nakrájenou šunku.

  4. Směsí naplníme půlky brambor, přikryjeme druhou půlkou a posypeme kmínem (já zapomněla:-).

  5. Na každý brambor položíme plátek uzené slaniny a upečeme v troubě na sádlem vymazaném pečicím papíře nebo plechu.

Poznámka

Recept mám ze starého časopisu Albert. Podle něj je to specialita Jiřího Krampola, kterou získala redakce a recept upravila. Já nejdříve zkoušela péct v troubě, ale protože nemám vrchní ohřev, výsledek nebyl nic moc. Dnes jsem zkoušela brambory v remosce a už to bylo ono :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 358 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory plněné brynzou a šunkou

  • radiator radiator(moderátorka)

    Paní Ivo, zrovinka projíždím vaše recepty a mnohé se mi líbí:-)
    Brambory máme s manželem rádi a tak brzy vyzkouším Brambory plněné brynzou a šunkou. Přeji vám hezký den. Míla

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    tak někdo včera koupil zrovna brynzu - a já dnes na noční mluvila s kamarádkou - a zrovna tyhle plněné brambory mi líčila - no sliny se mi sbíhaly už jenom při té představě té dobrůtky, a teda když to vidím na fotce, tak už slintám i na klávesnici - a přidávám další bodíček.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Jejda zrovna včera jsem koupila bryndzu, tak to hned vyzkouším:-pPosílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jaaacob Jaaacob

    Receptík přímo vybízející k vyzkoušení ... všechny použité ingredience miluju, a mám v lednici ... zítra vyzkouším na obídek , a přidám fotky ... pokud mohu :-) :yes: +14

    Odpovědět

  • pipre pipre(autorka receptu)

    Ivanko - já jsem to dělala podle časopisu Albert a opravdu tam nebyla zmínka o předvařených bramborech. Také si myslím, že by bylo lepší použít předvařené i kvůli snadnějšímu vydlabávání. Ale i tak byly výborné :-)

    Liduch - jsem ráda, že chutnaly :-)

    Odpovědět

  • liduch liduch(neregistrovaný)

    :-Dtaky jsem je dělala,dlabaly se dobře malou lžičkou jen jsem obkroužila,byly výborné,manžel se olizoval až za ušima,halušky musely počkat;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,ja som tieto zemiaky robila podľa knihy p.Novotného a tiež tam uvádza,že je to recept p.Krampola.Ale tam sa mali zemiaky najprv uvariť do polomäkka a potom vydlabať,ide to oveľa lepšie a rýchlejšie.Ja som do plnky pridala ešte trochu taveného syra a strúčik cesnaku a bolo to naozaj vynikajúce:-p:yes::yes::yes:Pridávam fotku;-)

    Odpovědět

  • liduch liduch

    Tak jsem koupila brynzu na brynzové halušky,kouknu na toprecepty,a už jsem se dala do vydlabávání,nožíkem obkrožila brambor a malou lžičkou vydlabala,jde to krásně,no a ta chuť je opravdu perfektní.Olizovali jsme se oba,udělala jsem k tomu okurkový salát s jogurtem :-p píši za 1* halušky budou jindy:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, to je paráda, jen co je pravda :yes:. Tak ty už píšeš a fotíš a já to zjišťuji až dnes...:-S:-8:-8:-D Škoda, teď musím balit a odjet na chalupu, ale mám v plánu se na tebe podrobněji podívat!!! ;-):-)
    a +:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    pipre:-Dvšechno je někdy poprvé:-D Já té trpělivosti tolik nemám:-8 Máš to fakt moc hezké:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre(autorka receptu)

    Merylas, dnes to už byla pohoda, šlo to rychle, ale poprvé jsem si s tím opravdu pohrála, než jsem našla rychlý způsob, jak vydlabat brambory:-))..V receptu nebyl žádný popis jak, ani množství ingrediencí, tak jsem improvizovala a dnes už jsem byla chytřejší:-))..poprvé i dnes mi celá náplň vešla do všech brambor..nezůstalo nic:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-ONo Jani, vypadá to nádherně. To sis ale vyhrála,co:-)):yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Tak to je opravdu moc hezké, pěkná fotka.+:yes::-D

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Pipre udělám ve stylu francouzkých brambor dám fotečku:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre(autorka receptu)

    Děvčata díky za hodnocení :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recepty z brambor brambory s brynzou plněné brambory brambory recepty brynza pecene brambory s brynzou zapečené brambory s brynzou brambory v remosce zapékané brambory v remosce recepty brambory recept z brambor brambory zapečené s brynzou jídlo s brynzou receptý s bramborami brambory plnene bryndzou zapékané brambory s brynzou recepty na brambory jídla s brynzou brynza brambory jídla v remosce

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít