Bábovka s perníkem
Moučníkem, který zvládnou připravit i začátečníci, je snad všemi oblíbená bábovka. Vláčná bábovka, skládající se ze světlého, kakaového a perníkového těsta, se v ústech krásně rozplyne a potěší u šálku dobré kávy.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme vejce, cukr, olej a mléko. Důkladně vymícháme dohladka a poté odlijeme do dvou misek trochu těsta.
Krok 3: Do jedné misky přidáme kakao a do druhé strouhaný perník. Světlé těsto nalijeme do bábovkové formy a lžící střídavě vléváme kakaové těsto a perníkové těsto.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 °C zhruba 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Zveřejněno 21. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk57L
Moje poznámka
Bábovka s perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk57L
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 4 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 5 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 7 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 10 hodinami
Suroviny:
kakao,
perník na strouhání,
mouka polohrubá,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.