Bábovka obarvená perníkem

NADEI Kuchařka: NADEI

Doba přípravy: 60 min.i s pečením velká forma Moučníky , Bábovky 5 názorů

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky (obsah 200 ml)
1,5 hrnku cukru
1,5 hrnku mléka
necelý hrnek oleje
prášek do pečiva
3 vejce
kakao
citronová kůra
rum
strouhaný perník
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vajec, oleje, prášku do pečiva a mléka umíchejte těsto a rozdělte do třech misek.

  2. Do jednoho těsta zamíchejte kakao, do druhého strouhaný perník (3-4 lžíce) a rum, do světlého přimíchejte citronovou kůru.

  3. Všechna těsta nalijte střídavě do vymazané a strouhankou vysypané formy a ve vyhřáté troubě upečte cca 50 minut, podle trouby. Bábovka je krásně vláčná a voňavá.

Poznámka

Inspiraci jsem čerpala z časopisu Knihovnička recepty ročník 2008.Použila jsem upečené zbytky z perníkového adventního věnce,až nebude po ruce perník,dám perníkové koření

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka obarvená perníkem

Tématické fráze: bábovka se strouhanym pernikem babovka se strouhanym perník babovka s perníkem babiččin bábovka s perníkem perníková bábovka s strouhanym pernikem bábévka se strouhaným perníkem strouhaná bábovka s perníkem babovka s pernikem do pečiva nudle s perníkem