Andělská čokoláda
Představte si hedvábně jemná vlákna Pişmaniye, která se rozplývají na jazyku jako cukrová vata. Spolu s pistáciovým krémem a osvěžujícími malinami jsou zahaleny v růžové čokoládě. Neodolatelný dezert, který vás okouzlí na první kousnutí!
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme 2/3 bílé čokolády. Sundáme z plotny a vmícháme zbylou třetinu. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěná, na dně formy lžičkou vytvoříme drobné cákance.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Moje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
maliny,
čokoláda,
máslo,
čokoláda bílá,
mléko sušené
Komentáře (4)