Andělská čokoláda
Představte si hedvábně jemná vlákna Pişmaniye, která se rozplývají na jazyku jako cukrová vata. Spolu s pistáciovým krémem a osvěžujícími malinami jsou zahaleny v růžové čokoládě. Neodolatelný dezert, který vás okouzlí na první kousnutí!
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme 2/3 bílé čokolády. Sundáme z plotny a vmícháme zbylou třetinu. Jakmile je čokoláda zcela rozpuštěná, na dně formy lžičkou vytvoříme drobné cákance.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Větší část čokolády nalijeme do formy, pokryté musí být dno i boky. Dáme chladit do lednice. Krok 2: Mezitím si připravíme krém. Bílou čokoládu rozpustíme, rozmícháme dohladka s pistáciovým máslem a sušeným mlékem. Krok 3: Jakmile máme čokoládovou formu ztuhlou, můžeme začít plnit. Postupně vrstvíme polovinu krému, rozmačkané maliny, Pişmaniye, opět maliny a zbytek krému. Dáme na pár minut do mrazáku, aby se nám lépe pracovalo s finální vrstvou čokolády. Krok 4: Nakonec pistáciovou vrstvu polijeme zbytkem růžové čokolády, uhladíme a dáme do lednice. Poté vyndáme z formy a máme hotovo.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Moje poznámka
Andělská čokoláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Q75
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 12 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 14 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 16 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 16 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 17 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 18 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 18 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
maliny,
čokoláda,
máslo,
čokoláda bílá,
mléko sušené
Komentáře (6)