Mleté maso s cizrnou

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

500 g mletého masa - mix, plec nebo hovězí
cca 250 g cizrny předvařené nebo z plechovky
1 ks cibule velke
olej nebo uzený špek
100 g gazdovské slaniny nebo anglické...
3 stroužky česneku - dle chuti
140 g rajského protlaku
1 ks červené papriky
1 lžička sladké papriky nebo pálivé, dle chuti
sůl nebo sojová omáčka
pepř mletý
koření - adžika nebo mexické, gyros...

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo šťouchadlem. Osmaženou cibuli okořeníme mletou sladkou paprikou, adžika kořením (nebo jiným) dle vlastní chuti a nasekaným česnekem.

  2. Vše ještě krátce osmažíme, přisypeme pokrájenou papriku, přidáme protlak, osolíme, promícháme, případně podlijeme troškou vývaru a dusíme pod poklicí do změknutí masa a papriky, za občasného podlití a promíchání.

  3. Nakonec vmícháme scezenou cizrnu ve slaném nálevu nebo předem uvařenou v osolené vodě, kterou necháme ve směsi prohřát.
    Cizrnovou směs s mletým masem podáváme v pita chlebu, tortille, na opečených toustech nebo topinkách, s bramborem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Mleté maso s cizrnou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mleté maso s cizrnou cizrna s mletým masem cizrna a mlete maso maso s cizrnou mlete maso s cizrnnou mleté maso recepty mletá cizrna cizrna mleté maso hovězí mleté maso s cizrnou mleté maso s s cizrnou cizrna s mletým masem maso recepty cizrna a mleté maso recepty recept mlete maso a cizrna mlete maso s cizrnou recept recepty z mletého masa mleté maso a cizrna cizrna recept mleté maso mlety maso s cizrnou mlete a cizrna