Kýta z mladého jelena na houbách

Suroviny

1 jelení kýta z mladého jelena
(po vykostění cca 1 kg masa), může být i jiná zvěřina
2 cibule
2 stroužky česneku
hrst sušených hub
pár snítek tymiánu
2 PL šípkové zavařeniny
(silný vývar z kostí zvěřinových)
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
6 kuliček jalovce
máslo
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem.

  2. V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět.

  3. Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.

  4. Vložíme tymián, houby i s vodou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme.

  5. Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200°C.

  6. Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme.

  7. Poté maso vyjmeme, (uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou.

  8. Necháme provařit.

  9. Maso nakrájíme na plátky a podáváme, třeba s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Kýta z mladého jelena na houbách

  • srettka srettka

    žjova, pěkný. manžel by polknul na prázdno:-):yes: já něja divočinu nemuset..ten chuťový ocáásek:-S

    Odpovědět

  • Ella abc Ella abc

    Tak to musim vyzkouset maso v mrazaku jeste je.:yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri to vypadá báječně:-*:-p:-K
    Všechny suroviny mám,až na toho jelena a vývar:-SNečenžneš to za koňskou kýtu?;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    chocolate:, rozmarynaH: Holky díky:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Já bych si moc pochutnala:-p. Ta šípková krásně doladí chuť omáčky. Moc pěkné, jako všechny tvoje recepty Andrejko:-K :yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    To je pane krasy na jednom taliri:-p!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Majka8: To je jako řezník - vegetarián !:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuji vám za komentáře;-):-K Já už mám opravdu jen pár posledních malých kousků a budu taky muset čekat, až se zas bude smět lovit a hlavně, zda lovec něco trefí :-D Zkuste i s jiným masem, bude dobrá třeba vepřová plec nebo pečené vcelku;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Veronika.Hrozna:Asi tak nějak to v jeho rodině funguje,když maso,tak jen z prodejny.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky zřejmě nemám šanci ochutnat mladého jelena, ale jídlo vypadá parádně :-p, což není u Tebe nic překvapivého :yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Majka8: Být hajný a maso kupovat v supermarketu :-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Nádhera a určitě velká dobrota:yes:...jen ten jelen není a nikdy nebyl,vzhledem k tomu,že mám bráchu hajného,tak mám smůlu,ale nejen já i jeho rodina,zvěř sleduje,ale nestřílí.Takže tento recept netisknu a nikdy neuvařím,bohužel:-//

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Teda, to bych si opravdu ráda ochutnala, jelena jsem ještě neměla a asi mít nikdy nebudu. Je to moc pěkná bašta. Ale srnku už jsem měla, byla dobrá i kance, jen ten jelen mě mrzí, toho už mít nikdy nebudu. Docela jsem se zasmála p. Jani Remkové.:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    To se to vaří, když má někdo doma jelena a ještě k tomu mladýho;-):-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Zatím jenom povolenka na odstřel /od včera/ a mrazák prázdný! :-//

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vykostění vepřové kýty peceny jelen kyta z jelena jeleni kyta recepty z jelena jelen na česneku jelen recepty vykoštění kýty jeleni maso na houbach recepty jeleni kyta recept na maso z jelena jelen pečený jeleni kyta recept jelení kýta se šípkovou vykosteni kanci kyty jelen na kyta ze zveriny na houbach jelen kýta kyta z jelena recepty jeleni maso mladé