Králík na sušených houbách

mekkejla Kuchařka: mekkejla

Doba přípravy: cca 2,5 hodiny 4-6 porcí Jiné maso 3 názory

Suroviny

1 celý králík
1 lžíce soli
1 lžička pepře
5 stroužků česneku
hrnek sušených hub
lžíce sojovky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, nasolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme sojovkou. Zasypeme houbami a podlijeme vodou. Pečeme na 170-180°C 80 minut zakryté a maso nepodléváme, potom odkryjeme a pečeme ještě 30 minut.

  2. Během pečení poslední fáze podléváme a hlavně přeléváme maso výpekem, aby se nám králík nevysušil. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo špalíčky a můžeme přidat i špenát.

Poznámka

Je to náš nejoblíbenější recept na králíka, a tak jsem si ho dovolila přidat, i když nejsem jeho autorem. Našla jsem ho (už ani nevím kdy ;-)) v časopise Pošli recept a tuším, že jeho autorkou je Janička Remková - takže Jani děkujem, je opravdu výborný! ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na sušených houbách

Tématické fráze: králík recepty králík recepty na houbách kralík na houbach pečený králík na sušených houbách kralík na na houbách s knedlíky pečený králík se sojovkou výborný pečený králík s houbami králík se susenymi rajcaty králík s bůčkem houbách krakik na susenych houbach králík se sušenými houbami recepty jak upéct králíka aby se nevysušil