Jarní sekaná s kopřivami
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se rázem stane sváteční jídlo, které podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Postup přípravy
Krok 1: Tři vejce vaříme ve vroucí vodě 9 minut. Poté je prudce zchladíme a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Mladé výhonky kopřiv propláchneme, spaříme vroucí vodou a nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, česnekem a nevařenými vejci. Přidáme hladkou mouku, kopřivy a slaninu. Dochutíme solí a kořením. Dobře promícháme a nakonec dle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 3: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Masovou hmotu rozprostřeme na potravinářskou fólii. Poklademe půlkami vařených vajec a trampským cigárem.
Krok 4: Pomocí fólie zarolujeme a vymačkáme vzduchové bubliny. Přendáme do pekáče s malým množstvím vody a fólii odstraníme.
Krok 5: Navlhčenou rukou sekanou zformujeme a povrch uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut na 180 °C.
Krok 6: Podáváme nakrájené na plátky, s bramborovou kaší. Můžeme doplnit zeleninovým salátem a ozdobit bylinkami.
Zveřejněno 9. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní sekaná s kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMo2
Moje poznámka
Jarní sekaná s kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMo2
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 50 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
slanina uzená,
cibule,
česnek,
vejce,
vejce,
trampské cigáro,
kopřivy,
mouka hladká,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
majoránka
Komentáře (2)