

Jarní kváskový chleba s kopřivami
Suroviny
- Rozkvas:
- 55 g žitného kvásku
- 350 g vody
- 140 g žitné celozrnné jemné mouky
- 200 g žitné chlebové mouky
- – zamícháme a v teple necháme asi 12-14 h kvasit
- Dále:
- 190 g (ml) vody
- 3 lžičky soli
- 1/2 lžičky chlebového koření
- 2 velké hrsti mladých kopřiv
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 310 g hladké mouky
- (+ hladkou mouku na podsypání)
Postup přípravy receptu
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny (kopřivy opláchneme a nakrájíme nadrobno) a poměrně krátce smíchneme do těsta.
Zaryjeme proti osýchání a necháme v teple vykynout.Pak těsto stěrkou vyškrábneme na pomoučený stůl, zformujeme bochník a v pomoučené ošatce ho necháme vykynout.
Vykynutý bochník vyklopíme s oporou ruky na plech s pečící fólií, ometeme přebytečnou mouku, postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-210°C/45-50min).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/jarni-kvaskovy-s-kopriv...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jarní kváskový chleba s kopřivami
-
magdalenka: děkuji
-
Ďalšia skvelá krása z tvojej kuchyne...alebo rúry.
-
Eja57: aspoň si můžeš jaro připomenout a těšit se na něj....a recept uložit a hned na jaře zrealizovat
(jaro miluji a moc se už teď na něj těším!)
-
Cathleen
je listopad....mladé kopřivy nějak nerostou
ale krásný chlebík jako Tvoje všechny