Listové jidášky
Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme cukrem a skořicí. Upečené kousky potřeme medem a posypeme mandlemi.
Postup přípravy
Krok 1: Těsto nakrájíme na tenké proužky, ze kterých tvoříme válečky, motané tvary a uzlíky, které symbolizují provaz.
Krok 2: Hotové tvary dáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.
Krok 3: Ještě horké můžeme potřít medem a posypat nasekanými mandlemi.
Zveřejněno 12. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové jidášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJyn
Moje poznámka
Listové jidášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJyn
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 6 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 6 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 6 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin vaječný koňak
zonoro před 24 minutami
Zeleninová polévka s tortellini
Kajkajak před 28 minutami
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 1 hodinou
Pomazánka Palivec
ricci před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 3 hodinami
Šlehačková buchta
hliboka před 3 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 3 hodinami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 4 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky,
vejce,
med,
mandle sekané
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.