Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Sváteční jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem je krásně šťavnatá a úžasně voní. Pokud chcete rodinu ohromit nějakou specialitou, určitě vyzkoušejte tento recept. Je velmi snadný, i když časově trochu náročný. Jako příloha se hodí vařené a brambory a blanšírovaný hrášek.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso omyjeme, otřeme a prošpikujeme kousky másla, částí na čtvrtky podélně nakrájeného česneku a kousky větviček rozmarýnu.
Krok 2: Pak maso důkladně osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody, přidáme zbylý česnek a pečeme při 160 °C asi 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.
Krok 3: V průběhu pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a blanšírovaným hráškem.
Zveřejněno 14. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJWE
Moje poznámka
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJWE
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 4 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 7 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 7 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 7 minutami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 23 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
HelenaSenfeldova před 44 minutami
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 44 minutami
Halušky s brynzou
magdalenka před 1 hodinou
Vaječná tlačenka s masoxem
magdalenka před 1 hodinou
Škvarky z DP
magdalenka před 1 hodinou
Česnekové buchty
magdalenka před 1 hodinou
Trojúhelníky s česnekem
magdalenka před 1 hodinou
Štika s anglickou slaninou a cibulí
clovek1 před 3 hodinami
Suroviny:
kýta jehněčí,
máslo,
česnek,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.