Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Sváteční jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem je krásně šťavnatá a úžasně voní. Pokud chcete rodinu ohromit nějakou specialitou, určitě vyzkoušejte tento recept. Je velmi snadný, i když časově trochu náročný. Jako příloha se hodí vařené a brambory a blanšírovaný hrášek.
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí maso omyjeme, otřeme a prošpikujeme kousky másla, částí na čtvrtky podélně nakrájeného česneku a kousky větviček rozmarýnu.
Krok 2: Pak maso důkladně osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody, přidáme zbylý česnek a pečeme při 160 °C asi 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.
Krok 3: V průběhu pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme.
Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a blanšírovaným hráškem.
Zveřejněno 14. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJWE
Moje poznámka
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJWE
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 6 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 6 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 8 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 8 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 8 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 9 hodinami
Suroviny:
kýta jehněčí,
máslo,
česnek,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.