Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Sváteční jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem je krásně šťavnatá a úžasně voní. Pokud chcete rodinu ohromit nějakou specialitou, určitě vyzkoušejte tento recept. Je velmi snadný, i když časově trochu náročný. Jako příloha se hodí vařené a brambory a blanšírovaný hrášek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí maso omyjeme, otřeme a prošpikujeme kousky másla, částí na čtvrtky podélně nakrájeného česneku a kousky větviček rozmarýnu. Krok 2: Pak maso důkladně osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody, přidáme zbylý česnek a pečeme při 160 °C asi 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Krok 3: V průběhu pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a blanšírovaným hráškem.

TIP: Praktické rady a tipy na zpracování jehněčího masa

Zveřejněno 14. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJWE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJWE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta jehněčí, máslo, česnek, rozmarýn, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu