Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s grilovaným pastinákem a bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,11 g |
Tuky | 27,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Krok 2: Směsí natřeme maso a necháme odležet hodinu v lednici.
Krok 3: Pastináky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na "high" (II.stupeň) cca 3 hodiny.
Krok 4: Vyndáme pastinák, rozložíme ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Krok 5: Do výpeku zamícháme oříšek másla. Kýtu podáváme přelitou výpekem s grilovaným pastiňákem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Moje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 15 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 2 hodinami
Kure pecene
raelggg před 4 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 4 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 6 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 6 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 8 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 10 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 10 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
jehneči kyta na grilu,
grilovaná jehněčí kýta,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta na gril,
recepty jehněčí na grilu,
skopové na rozmarýnu,
jehněčí pohlreich,
jehneči kyta,
jehněčí na citronech,
pohlreich jehněčí,
skopova kyta na grilu,
jehněčí plátky na grilu,
jehněčí kýta na medu,
jehneci platky,
jehněčí kýta na grilu pohlreich,
vepřová kýta na rozmarýnu,
jehněčí kýta citron česnek med
Suroviny:
kýta jehněčí,
pastiňák,
citron bio,
olej olivový,
calvados,
máslo,
med,
rozmarýn,
tymián,
dobromysl,
paprika čerstvá červená,
kůra citronová,
sůl mořská
Komentáře (16)
Máš to moc hezky připravené