Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

Suroviny

jehněčí kýta
1 bio citron
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce calvadosu
rozmarýn
dobromysl
čerstvá paprika
rozmarýn
celer
česnek
hrubozrnná mořská sůl
6 pastiňáků
lžička medu
bramborová kaše
pečeným česnek
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.

  2. Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku.

  3. Oloupeme si pastiňáky a nakrájíme je na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na hight (II) cca 3 hodiny.

  4. Vyndáme pastiňák, rozložíme si ho na plech, lehce potřeme medem a dáme grilovat.

  5. Do výpeku zamícháme oříšek másla a podáváme s kaší.

Komentáře k receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

Tématické fráze: jehneči kyta na grilu grilovaná jehněčí kýta jehněčí kýta plátky jehněčí kýta plátky jehněčí kýta pohlreich jehněčí kýta pohlreich jehněčí kýta na gril recepty jehněčí na grilu skopové na rozmarýnu jehněčí pohlreich jehneči kyta jehněčí na citronech pohlreich jehněčí skopova kyta na grilu jehněčí plátky na grilu jehněčí kýta na medu jehneci platky jehněčí kýta na grilu pohlreich vepřová kýta na rozmarýnu jehněčí kýta citron česnek med