

Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Suroviny
- jehněčí kýta
- 1 bio citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce calvadosu
- rozmarýn
- dobromysl
- čerstvá paprika
- rozmarýn
- celer
- česnek
- hrubozrnná mořská sůl
- 6 pastiňáků
- lžička medu
- bramborová kaše
- pečeným česnek
- tymián
Postup přípravy receptu
Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku.
Oloupeme si pastiňáky a nakrájíme je na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na hight (II) cca 3 hodiny.
Vyndáme pastiňák, rozložíme si ho na plech, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Do výpeku zamícháme oříšek másla a podáváme s kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
-
1974andrea: Děkuji
Já si ten česnek dle vaší rady předpekla do mrazáku a už tam není ani palička
-
Hani, to je krásně připravené jehněčí, pastiňák je takový lehce nasládlý a celé dovršeno mojí milovanou kaší s pečeným česnekem
. Super komplet
-
Všem moc děkuji za milé komentáře a bodíky
-
Jehněčí kýta se třese zimou v mrazáku
ale pomaláč je v nedohlednu
Máš to moc hezky připravené+12
-
Tak to bych si s chutí dala jen sehnat to jehněčí
+11
-
Hned bych ochutnala, jen mít to jehněčí
-
To maso se z Tvé úchvatné fotky jen směje!
+
-
Zajímavá a přitažlivá kombinace, krásná fotka.
-
To musi byt hodne dobre..pridavam bodik..
-
Krásné
-
to je nádhera, moc pěkný recept hned bych si dala
-
HankaCh: děkuju
a posílám bodíka
+3
-
maris: připsáno do surovin
-
Jehněčí mám ráda, proto se mi recept moc líbí, ale můžeš, prosím, napsat složení toho koření na skopové maso ?
-
luxusně to vypadá