Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s grilovaným pastinákem a bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,11 g |
Tuky | 27,46 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Krok 2: Směsí natřeme maso a necháme odležet hodinu v lednici.
Krok 3: Pastináky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na "high" (II.stupeň) cca 3 hodiny.
Krok 4: Vyndáme pastinák, rozložíme ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Krok 5: Do výpeku zamícháme oříšek másla. Kýtu podáváme přelitou výpekem s grilovaným pastiňákem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Moje poznámka
Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN0A
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 3 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí quiche
TotalMudla před 41 minutami
Máslová krupková polévka
poirotka před 1 hodinou
Kuře po vracovsku
poirotka před 1 hodinou
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 3 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 3 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 4 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí sekaná
MarLen88 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jehneči kyta na grilu,
grilovaná jehněčí kýta,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta plátky,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta pohlreich,
jehněčí kýta na gril,
recepty jehněčí na grilu,
skopové na rozmarýnu,
jehněčí pohlreich,
jehneči kyta,
jehněčí na citronech,
pohlreich jehněčí,
skopova kyta na grilu,
jehněčí plátky na grilu,
jehněčí kýta na medu,
jehneci platky,
jehněčí kýta na grilu pohlreich,
vepřová kýta na rozmarýnu,
jehněčí kýta citron česnek med
Suroviny:
kýta jehněčí,
pastiňák,
citron bio,
olej olivový,
calvados,
máslo,
med,
rozmarýn,
tymián,
dobromysl,
paprika čerstvá červená,
kůra citronová,
sůl mořská
Komentáře (16)
Máš to moc hezky připravené