Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový med

Na loukách pomalu začínají růst krásně sytě žluté pampelišky. I ty naleznou své upotřebení kuchyni, připravit z nich můžete sladký pampeliškový med, který má blahodárné účinky na naše zdraví.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby louhování

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby louhování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květy pampelišek vložíme do hrnce. Přidáme citrony nakrájené na kolečka (pokud neseženeme citrony bez postřiku, oloupeme kůru). Krok 2: Přilijeme 2 l vody, vaříme 15 minut a necháme 24 hodin louhovat. Krok 3: Přelijeme přes síto do hrnce, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Průběžně odstraňujeme vzniklou pěnu. Když je med hustý, plníme ho horký do sklenic.

Zveřejněno 16. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQO3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy pampelišek, cukr

Přidat fotografie receptu