Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský beránek

Na jeden ze symbolů Velikonoc, beránka, má každá hospodyňka svůj osvědčený recept. Pokud máte rádi biskupský chlebíček, pak vám zajisté přijde k chuti tento beránek plný kandovaného ovoce, ozdobený čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Střídavě přidáváme mléko a moukou smíchanou s kypřicím práškem. Poté přimícháme kandované ovoce a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Do připravené formy nalijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C necelou hodinu. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 4: Po upečení beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Nakonec jej ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Jak udělat čokoládu na polévání?

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6o0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6o0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, máslo, cukr krystal, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, ovoce kandované, máslo, mouka hrubá, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu