Jarní zelená polévka
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a pórkem, která příjemně provoní vaši kuchyň.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nastrouháme. Čerstvou petrželkou a špenátové listy nasekáme nadrobno.
Krok 2: V hrnci na másle necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme pórek a česnek. Za občasného promíchání restujeme zhruba 5 minut.
Krok 3: Do hrnce přidáme rýži a vývar. Polévku přivedeme k varu, poté plamen stáhneme a vaříme zhruba 15-20 minut, do změknutí rýže.
Krok 4: Plotýnku vypneme, do polévky vsypeme petrželku a špenát. Promícháme a necháme lístky zavadnout. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Krok 5: Vmícháme smetanu a polévku dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ozdobenou pažitkou a bazalkou.
Zveřejněno 19. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní zelená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5xY
Moje poznámka
Jarní zelená polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5xY
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
pórek,
cibule,
česnek,
rýže basmati,
vývar zeleninový,
petrželka,
smetana na vaření,
špenát čerstvý,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
pažitka,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)