Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová omeleta

Vaječná omeleta je oblíbené snídaňové jídlo, které dobře zasytí na celé dopoledne. Připravte si ji trošku jinak a to s čerstvým špenátem a pečenou v troubě, není to nic složitého, skvělou snídani máte do půlhodiny hotovou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Malou koláčovou formu vyložíme pečicím papírem a papír potřeme máslem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Špenát propereme pod studenou vodou a necháme na sítku okapat. Krok 2: Okapaný špenát dáme do misky, zalijeme vařící vodou, scedíme a vychladíme. Vejce rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, vmícháme špenát a nalijeme do koláčové formy. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 15 minut, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem a dopečeme dalších asi 5 minut. Vyjmeme a rozkrojíme na čtyři díly.

TIP: Jak využít čerstvé špenátové listy v kuchyni?

Zveřejněno 22. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMDE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMDE

Suroviny:
máslo, špenát čerstvý, vejce, smetana, parmazán, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu