Jak využít čerstvé špenátové listy v kuchyni? Máme pro vás ty nejlepší recepty s oblíbenou zeleninou
Čerstvé špenátové listy jsou pokladem pro každou kuchařku. A protože po tepelné úpravě výrazně sníží svůj objem, nikdy jich nemáme příliš. Můžeme je dusit, zapékat a přidávat do různých náplní. Vše vylepší svou chutí i krásnou barvou.
Špenátové listy v kuchyni
- Výborně se hodí do zapékaných jídel, ať už bramborových či těstovinových.
- Jsou velmi chutné v kombinaci s gnocchi.
- Přidáváme je do vaječných omelet, buď přímo do těsta nebo hlavně do náplní.
- Listy jsou výborné do jídel typu rizoto, ať už je základem rýže, bulgur nebo třeba kuskus.
- Špenát je skvělou náplní slaných koláčů, výborně se hodí na pizzu nebo do různého slaného pečiva z listového těsta.
- Listy využijeme i do různých závitků a masových rolád.
- A samozřejmě se špenát uplatní v chutných polévkách a dušených jídlech.
Gnocchi se špenátem
Gnocchi si získaly své místo na našem jídelním stole, a není divu. Běžně si je můžeme koupit jako polotovar a před konzumací vyžadují pouze krátkou tepelnou úpravu. Tím se zařadily mezi jednoduché rychlovky pro dny, kdy máme málo času na delší vaření. A ke špenátu se gnocchi skvěle hodí. Podle následujícího receptu je můžete připravit zapečené se sýrem a smetanou. Jednoduchý oběd je sytý a hodí se jako výborné jídlo i při pobytu na chalupě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upevnit masové závitky. Vybrali jsme pět alternativ pro dokonalé závitky
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
7 nejlepších receptů na výborné slané koláče. Pohostíme s nimi návštěvu nebo je můžeme mít jako chutnou svačinu
Komentáře