Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí špenát

Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit z ní můžete třeba špenát, který má jemně česnekovou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Medvědí česnek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V hrnci na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli. Krok 3: Přidáme nakrájený medvědí česnek, sůl a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, asi minut. Krok 4: Malinko podlijeme vývarem, zhruba do poloviny špenátu a dusíme cca pět minut do měkka. Krok 5: Po změknutí špenátu přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Povaříme ještě pár minut. Krok 6: Celou směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem. Podáváme s brambory a vejci.

TIP: Jak udělat pesto z medvědího česneku?

Zveřejněno 27. 4. 2025

Poznámka autorky mika59

Špenát má jemnou česnekovou chuť. Kdo chce může přidat utřený česnek podle chuti. A smetanu sladkou můžete vyměnit za zakysanou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROmX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROmX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek mědvědí, cibule, máslo, mouka hladká, smetana, vývar masový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu