Medvědí špenát
Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit z ní můžete třeba špenát, který má jemně česnekovou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Medvědí česnek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: V hrnci na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli.
Krok 3: Přidáme nakrájený medvědí česnek, sůl a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, asi minut.
Krok 4: Malinko podlijeme vývarem, zhruba do poloviny špenátu a dusíme cca pět minut do měkka.
Krok 5: Po změknutí špenátu přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Povaříme ještě pár minut.
Krok 6: Celou směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem. Podáváme s brambory a vejci.
Zveřejněno 27. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROmX
Moje poznámka
Medvědí špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROmX
Nejnovější recepty
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Melounový salát
Přidáno 8. 8. 2025 17:01:01
Čabajkové lečo
Přidáno 8. 8. 2025 15:01:02
Kachní prsní plátečky
Přidáno 8. 8. 2025 14:19:56
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem
Betes před 6 hodinami
Domácí lečo
Jirkan72 před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
vanilj před 7 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
Alca B. před 9 hodinami
Vepřové plecko v mrkvi a bazalce
poirotka před 9 hodinami
Jednoduchý rajčatový salát se sýrem a majonézou
Pamp Eliska před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Ferka před 10 hodinami
Kuřecí maso s houbami
Tesco před 10 hodinami
Jak zavařovat okurky
LusiPa před 11 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
monulik před 11 hodinami
Suroviny:
česnek mědvědí,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)