Medvědí špenát
Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit z ní můžete třeba špenát, který má jemně česnekovou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Medvědí česnek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: V hrnci na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli.
Krok 3: Přidáme nakrájený medvědí česnek, sůl a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, asi minut.
Krok 4: Malinko podlijeme vývarem, zhruba do poloviny špenátu a dusíme cca pět minut do měkka.
Krok 5: Po změknutí špenátu přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Povaříme ještě pár minut.
Krok 6: Celou směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem. Podáváme s brambory a vejci.
Zveřejněno 27. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROmX
Moje poznámka
Medvědí špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROmX
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 6 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 3 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 4 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 4 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 5 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 6 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 6 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 11 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 11 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 11 hodinami
Suroviny:
česnek mědvědí,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)