Špenát z medvědího česneku
Špenát je velice oblíbenou přílohou nejen k uzenému masu. Vyzkoušejte si připravit tuto netradiční variantu, kdy listy špenátu zaměníte za medvědí česnek. Přípravu této pochoutky zvládnou i začátečníci a štiplavá vůně česneku již po chvíli provoní vaši kuchyň.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 992 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,78 g |
Tuky | 59,76 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 16,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do medvědího "špenátu" není třeba přidávat žádnou mouku a pokud ho chceme mít nutně krémovější, tak postačí jen opravdu lehce (mezi prsty) zaprášit hladkou moukou nebo Solamylem ke konci dušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2021 07:20
8. 5. 2021 06:45
hospodyně: ...
7. 5. 2021 20:02
7. 5. 2021 19:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 11 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 11 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Nejčastější chyby při zpracování špenátu: Jak ho uvařit, abychom si na něm opravdu pochutnali
Jak připravit nejlepší špenát. Chutné recepty z naší oblíbené zeleniny
Další recepty
Suroviny: česnek mědvědí, máslo, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, vejce, smetana zakysaná
Špenát z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nE65
4 názory