Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnová polévka

Talíř horké polévky vždy příjemně zahřeje a zasytí. Pokud máte zahrádku plnou kedluben, vyzkoušejte připravit polévku plnou této nízkokalorické zeleniny, se zakysanou smetanou a decentně okořeněnou kurkumou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a 10 minut povaříme.  Krok 3: Přidáme nastrouhané kedlubny, poprášíme kurkumou, promícháme a vaříme 10 minut. Krok 4: Osolíme, rozmixujeme, vešleháme zakysanou smetanu, ale nevaříme, jen prohřejeme. Posypeme kedlubnovými lístky a pokapeme smetanou.  Krok 5: Polévku můžeme podávat s opečenými krutony.

TIP: Jak využít mladé kedlubny v kuchyni?

Zveřejněno 3. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYN2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xYN2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, kurkuma, vývar zeleninový, kedlubna, sůl, smetana zakysaná, smetana ke šlehání,

Přidat fotografie receptu