Bylinkové pesto
Chuť čerstvých bylinek můžete uchovat ve výtečném pestu, které se hodí vždy mít po ruce. Pesto z petrželky, bazalky a máty dodá vašim pokrmům zajímavou chuť. Použít jej můžete i třeba ke špagetám.
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme je se solí. Přidáme důkladně opláchnuté a papírovou utěrkou osušené bylinky, najemno nastrouhanou citronovou kůru, mandle a vše dohladka rozmixujeme.
Krok 2: Postupně přidáváme olivový olej a nakonec nastrouhaný parmazán. Můžeme vše také rozmělnit v hmoždíři, ale je to více pracné.
Krok 3: Místo mandlí můžeme použít také piniová semínka.
Zveřejněno 6. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zgL
Moje poznámka
Bylinkové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zgL
Nejnovější recepty
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 43 minutami
Cuketové krokety
Přidáno před 2 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 14 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italská čočková polévka
poirotka před 24 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
OstapBender před 1 hodinou
Ostružinový koláč s tvarohem
Kopici před 1 hodinou
Koláč s blumami a mandlovou drobenkou
DVJU7 před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 10 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 10 hodinami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 12 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 13 hodinami
Suroviny:
česnek,
sůl mořská,
petrželka hladkolistá,
bazalka čerstvá,
máta,
mandle loupané,
olej olivový,
parmazán
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.