Bylinkové pesto
Chuť čerstvých bylinek můžete uchovat ve výtečném pestu, které se hodí vždy mít po ruce. Pesto z petrželky, bazalky a máty dodá vašim pokrmům zajímavou chuť. Použít jej můžete i třeba ke špagetám.
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme je se solí. Přidáme důkladně opláchnuté a papírovou utěrkou osušené bylinky, najemno nastrouhanou citronovou kůru, mandle a vše dohladka rozmixujeme.
Krok 2: Postupně přidáváme olivový olej a nakonec nastrouhaný parmazán. Můžeme vše také rozmělnit v hmoždíři, ale je to více pracné.
Krok 3: Místo mandlí můžeme použít také piniová semínka.
Zveřejněno 6. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zgL
Moje poznámka
Bylinkové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zgL
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 19 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 8 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 8 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 9 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 9 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 9 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 13 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 13 hodinami
Suroviny:
česnek,
sůl mořská,
petrželka hladkolistá,
bazalka čerstvá,
máta,
mandle loupané,
olej olivový,
parmazán
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.