Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové pesto

Chuť čerstvých bylinek můžete uchovat ve výtečném pestu, které se hodí vždy mít po ruce. Pesto z petrželky, bazalky a máty dodá vašim pokrmům zajímavou chuť. Použít jej můžete i třeba ke špagetám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme je se solí. Přidáme důkladně opláchnuté a papírovou utěrkou osušené bylinky, najemno nastrouhanou citronovou kůru, mandle a vše dohladka rozmixujeme. Krok 2: Postupně přidáváme olivový olej a nakonec nastrouhaný parmazán. Můžeme vše také rozmělnit v hmoždíři, ale je to více pracné. Krok 3: Místo mandlí můžeme použít také piniová semínka.

Zveřejněno 6. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zgL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zgL

Marie

Suroviny:
česnek, sůl mořská, petrželka hladkolistá, bazalka čerstvá, máta, mandle loupané, olej olivový, parmazán

Přidat fotografie receptu