Bylinkové pesto
Chuť čerstvých bylinek můžete uchovat ve výtečném pestu, které se hodí vždy mít po ruce. Pesto z petrželky, bazalky a máty dodá vašim pokrmům zajímavou chuť. Použít jej můžete i třeba ke špagetám.
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme je se solí. Přidáme důkladně opláchnuté a papírovou utěrkou osušené bylinky, najemno nastrouhanou citronovou kůru, mandle a vše dohladka rozmixujeme.
Krok 2: Postupně přidáváme olivový olej a nakonec nastrouhaný parmazán. Můžeme vše také rozmělnit v hmoždíři, ale je to více pracné.
Krok 3: Místo mandlí můžeme použít také piniová semínka.
Zveřejněno 6. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zgL
Moje poznámka
Bylinkové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zgL
Nejnovější recepty
Cottage sendvič
Přidáno před 1 hodinou
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 13 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 21 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zbojnický guláš
Slavista62 před 26 minutami
Malinové řezy
Silvie.Gemini před 1 hodinou
Ananasové řezy s mascarpone
Niconihax před 1 hodinou
Rajčatový salát s Nivou a bazalkou
Mamma před 2 hodinami
Letní zeleninová polévka s fazolkami
PavelLajcok před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 9 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 9 hodinami
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 10 hodinami
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 11 hodinami
Suroviny:
česnek,
sůl mořská,
petrželka hladkolistá,
bazalka čerstvá,
máta,
mandle loupané,
olej olivový,
parmazán
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.