Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní sekaná

Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji tedy nevynechejte. Díky pivu má maso i výpek krásnou barvu a výbornou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 85 min

100 min (15 min příprava + 85 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousky, dáme na pánev a mírně rozškvaříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a spolu se špekem krátce osmažíme. Necháme vychladnout. Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 3: Rohlík nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, zalijeme mlékem a rukou lehce promícháme, necháme nasáknout. Krok 4: Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, tymián, hořčici, utřený česnek, namočený rohlík, cibuli se špekem a vše rukou promícháme. S hotovou směsí několikrát bouchneme o prkénko, abychom se zbavili vzduchových bublin a sekaná nám při pečení nepraskala. Krok 5: Ze směsi vytvarujeme mokrýma rukama sekanou, vložíme ji do pekáčku, přelijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby. Krok 6: Pečeme asi 75 minut. Sekanou při pečení často přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme pivem. Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

TIP: 18 receptů na pochoutky z mletého masa

Zveřejněno 7. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5PN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5PN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, cibule, špek, rohlík, mléko, vejce, sůl, majoránka, pepř mletý, tymián, hořčice dijonská, česnek, pivo světlé

Přidat fotografie receptu