Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč

Sezona rebarbory je velice krátká a proto je třeba si ji co nejvíce vychutnat. Kyselkavé rebarboře nejvíce sluší sladké koláče, kterým dodá zajímavou chuť. Koláč s rebarborou, hojně posypaný drobenkou, chutná skvěle i s angreštem nebo višněmi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

kulatý plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kulatý plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Vejce utřeme s cukrem a střídavě přidáváme olej, vodu a přisypáváme mouku. Nakonec do směsi vmícháme kypřicí prášek a citronovou kůru. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a poklademe nakrájenou rebarborou. Krok 4: Z hrubé mouky, cukru a másla (nebo Hery) vyrobíme mnutím prsty drobenku a posypeme jí koláč, který vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut.

TIP: Desatero o rebarboře

Zveřejněno 8. 5. 2025

Poznámka autora poslirecept

Výborný je i z angreštu, višní nebo jiných druhů kyselejšího ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROJK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROJK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka hrubá, kypřící prášek, kůra citronová, rebarbora, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu