Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženka podle ČSN

Vzpomínáte si na nádražní bufety s rychlým občerstvením nebo mléčné bary? Téměř vždy jste v nich mohli narazit na smaženku – velmi oblíbenou a rychlou svačinu, která byla hvězdou těchto podniků. Připravte si ji s námi přesně podle tehdejší ČSN normy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Talířek posypeme čtvrtinou strouhanky, na ni rozklepneme vajíčko, osolíme a promícháme vidličkou. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a stěrkou na ni opatrně setřeme vaječnou směs. Smažíme po obou stranách dozlatova. Krok 3: Tak osmažíme postupně všechny 4 vaječné řízky. Směs vléváme na pánev opatrně, aby byl tvar řízku hladký, ne roztřepaný. Krok 4: Krajíce chleba potřeme vrstvou hořčice a každý pak obložíme připravenou omeletou. Ozdobíme nakrájenou cibulí, vějířkem okurky a kouskem kapie. Krok 5: Podáváme nejlépe horké, smaženka by se neměla dělat do zásoby.

TIP: 7 receptů na vaječné rychlovky

Zveřejněno 16. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženka podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQjZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženka podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQjZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, strouhanka, sůl, hořčice, cibule, okurky sterilované, kapie, olej, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu