Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské crème brulée

Crème brulée, což v překladu do češtiny doslova znamená spálený krém, je jedním z ikonických francouzských dezertů. Krémový dezert s charakteristickou krásně křupavou karamelovou krustou, se perfektně hodí pro slavnostnější příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chlazení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ruční metlou spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, pozor - nešleháme, pouze mícháme. Krok 2: Pak vmícháme vanilku (lusk podélně rozkrojíme a dřeň vyškrábneme nožem). Poté pomalu přiléváme smetanu. Směs dobře promícháme. Scedíme a plníme připravené misky. Krok 3: Pečeme ve vodní lázni (misky vložíme do hrnce s horkou vodou a ten dáme do trouby) při 150 °C asi 1 hodinu, dokud se při poklepu nepřestane krém třást. Krok 4: Poté misky okamžitě vyjmeme z vody a necháme je v pokojové teplotě chladit, až pak je můžeme vložit do chladničky. Krok 5: Vychlazené crème brulée posypeme cukrem a malým plamenem nebo pod grilem v troubě vytvoříme karamelovou krustu. 

TIP: Crème brulée - praktické rady a tipy k přípravě

Zveřejněno 18. 5. 2025

Poznámka autora poslirecept

Crème brulée můžeme péct i bez vodní lázně, a to při teplotě 95 °C celkem 1,5 hodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské crème brulée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Do8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské crème brulée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Do8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, lusk vanilkový, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu