Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské crème brulée

Crème brulée, což v překladu do češtiny doslova znamená spálený krém, je jedním z ikonických francouzských dezertů. Krémový dezert s charakteristickou krásně křupavou karamelovou krustou, se perfektně hodí pro slavnostnější příležitosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ruční metlou spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, pozor - nešleháme, pouze mícháme. Pak vmícháme vanilku (lusk podélně rozkrojíme a dřeň vyškrábneme nožem). Poté pomalu přiléváme smetanu. Směs dobře promícháme. Scedíme a plníme připravené misky. Krok 2: Pečeme ve vodní lázni (misky vložíme do hrnce s horkou vodou a ten dáme do trouby) při 150 °C asi 1 hodinu, dokud se při poklepu nepřestane krém třást. Potom misky okamžitě vyjmeme z vody a necháme je v pokojové teplotě chladit, až pak je můžeme vložit do chladničky. Můžeme je péct i bez vodní lázně, a to při teplotě 95 °C celkem 1,5 hodiny. Krok 3: Vychlazené crème brulée posypeme cukrem a malým plamenem nebo pod grilem v troubě vytvoříme karamelovou krustu. 

TIP: Crème brulée - praktické rady a tipy k přípravě

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské crème brulée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Do8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské crème brulée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Do8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, lusk vanilkový, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu