Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč

Křehký koláč s rebarborou a smetanovou náplní je ideální dezert pro jarní a letní dny. Spojení kyselkavé rebarbory a jemné smetany vytváří dokonale vyváženou chuť. Neváhejte a pusťte se do jeho přípravy, sezóna rebarbory je krátká.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odpočinutí těsta

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku promícháme s máslem, cukrem, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Krok 2: Kulatou koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Krok 4: Vejce rozšleháme s medem, zakysanou smetanou a kukuřičným škrobem. Krok 5: Těsto rozválíme na placku a rozložíme do koláčové formy tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Krok 6: Rebarboru rozložíme na dno koláče, posypeme třtinovým cukrem a zalijeme vaječnou směsí. Krok 7: Koláč vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

TIP: Výběr receptů s rebarborou - oblíbené tipy

Zveřejněno 29. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krupice, vejce, sůl, rebarbora, cukr třtinový, vejce, med, smetana zakysaná, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu